Edirne Valisi Hasan Duruer:

Edirne Valisi Hasan Duruer: -Hedefimiz hızlı okuyan, hızlı algılayan ve çabuk düşünebilen çocuklar yetiştirebilmek


EDİRNE (A.A) - Edirne Valisi Hasan Duruer, Hedefimiz hızlı okuyan, hızlı algılayan ve çabuk düşünebilen çocuklar yetiştirebilmek dedi.
     Duruer, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kariyer Eğitim Kurumları işbirliğinde Edirne Anadolu Lisesinde de uygulanan hızlı okuma kursunu ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, il genelinde 2 bin 200 öğrenciye hızlı okuma ve algılama eğitimi verildiğini söyledi.
     Projenin ilk etabında lise ve üniversite sınavına girecek 8. ve 12. sınıf öğrencilerine kurs verildiğini belirten Duruer,
     Bütün ilçelerimizde bu uygulamayı başlatmış bulunuyoruz. Hedefimiz hızlı okuyan, hızlı algılayan ve çabuk düşünebilen çocuklar yetiştirebilmek. Bu eğitim, ileriki hayatlarında da kendilerine çok büyük başarı kazandıracaktır dedi.
     Duruer, gelecek yıldan itibaren 7. ve 11. sınıf öğrencilerine de hızlı okuma teknikleri öğretmek istediklerini ifade etti.
     Kendisinin de oğluyla birlikte kursa katıldığını anlatan Duruer, Öğrendiğim teknik sayesinde, okuma hızım arttı. Kurs sayesinde şu an dakikada 400 kelime okuyabiliyorum. İl Milli Eğitim Müdürümüz 700-800 kelime okuyabiliyor. Göz kaslarımız hızlandı, okuma hızımız arttı. Oğlum 95-100 kelime okuyabiliyordu, şu an 272 kelimeye kadar çıktı ve algısı arttı. Hızlı okuduğunuz ve hızlı algıladığınız zaman kitaplar elinizde saatlerce kalmayacak diye konuştu.
     Vali Duruer, öğrencilerin dakikada okuduğu kelime sayılarını inceledi.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Cihan Demirci
     Yayıncı: Nurettin Coşkun
<< Önceki Haber Edirne Valisi Hasan Duruer: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER