Edirne Belediyesi ile Bulgaristan Smolyan

Edirne Belediyesi ile Bulgaristan Smolyan Belediyesi arasında "Kardeş Şehir Protokolü" imzalandı


EDİRNE (A.A) - Edirne Belediyesi ile Bulgaristanın Smolyan Belediyesi arasında "Kardeş Şehir Protokolü" imzalandı.
     Smolyan Belediye Başkanı Nikolay Melemovun, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçiye gönderdiği teklif mektubunun ardından Edirneye davet edilen komşu ülke belediyesi heyetiyle kardeş şehir protokolü, Hafızağa Konağında Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Murat Muratoğlu ile Smolyan Belediyesi Meclis Başkanı Filip Topov arasında imzalandı.
     Muratoğlu, 12 maddelik Kardeş Şehir Protokolünün imza töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye ile Bulgaristanın ikili ilişkilerinin ortak projelerle daha da ileriye taşınacağını söyledi.
     Filip Topov da Edirne gibi bir kentle kardeş şehir olmanın heyecanını yaşadıklarını dile getirdi.
     12 maddelik kardeş şehir protokolü, Edirne ve Smolyan Belediyelerinin turistik, kültürel, sosyal, çevre koruma, ticari ve ekonomik alanlarda işbirliği yapmasını öngörüyor.
     İki heyetin ortak kararı ile belirlenen taslak protokol, Edirne Belediye Başkanlığınca Dışişleri Bakanlığına gönderildi. Bakanlıktan gelecek görüşün ardından konu Belediye Meclisinde görüşülüp kabul edildikten sonra Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ve Smolyan Belediye Başkanı Nikolay Melemov tarafından imzalanacak.
    
     Muhabir: Salih Baran
     Yayıncı: Ömür Üzelce
<< Önceki Haber Edirne Belediyesi ile Bulgaristan Smolyan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER