Edirneden kısa kısa

Edirneden kısa kısa -İpsalada Vergi Haftası kutlandı


EDİRNE (A.A) - İpsala ilçesinde Vergi Haftası dolayısıyla tören düzenlendi.
     Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törende, İstiklal Marşının okunması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından anıta çelenk bırakıldı.
     Törenden sonra İpsala Vergi Dairesi Müdür Vekili Özcan Berber ve vergi dairesi personeli, İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüzü ziyaret etti.
     Gürbüz, Vergilendirilmiş Kazançla Güçlü Türkiye sloganıyla Vergi Haftasının kutlandığını söyledi.
     İpsalada vergi tahsilatının yüzde 86 oranında olduğunu belirten Gürbüz, Edirne ili olarak 2012 yılında Türkiyede vergi tahsilatında birinci sıradayız. Türkiye ortalamasının yüzde 70lerde olduğu vergi tahsilatı konusunda İpsala iyi durumdadır dedi.
     Bu arada, ilçedeki okulları da ziyaret eden vergi dairesi personeli, öğrencilere verginin önemini anlatarak, cetvel ve kalem hediye etti.
    
     -Keşan Vergi Dairesi Müdürü Uzundan Belediye Başkanı Özcana ziyaret-
    
     Keşan Vergi Dairesi Müdürü Dinçer Uzun ve personeli, Vergi Haftası dolayısıyla Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcanı ziyaret etti.
     Belediyedeki ziyarette konuşan Uzun, vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının artırılması gerektiğini söyledi.
     Hafta kapsamında çeşitli ziyaretlerde bulunacaklarını anlatan Uzun, Vergi, toplumun tüm kesimlerine benimsetilmelidir dedi.
     Özcan da verginin önemine vurgu yaparak, ziyaretçilere teşekkür etti.
    
     -Havsada Temel İş Güvenliği Semineri-
    
     Havsa Belediyesi personeline Temel İş Güvenliği Semineri verildi.
     Havsa Esnaf ve Sanatkarlar Odasındaki seminerde İş Güvenliği Uzmanı Mustafa Keskin, personele, Genel iş sağlığı ve güvenliği, iş kazaları ve meslek hastalıklarının sebepleri ile iş yerindeki riskler, kaza, yaralanma ve hastalıktan korunma prensipleri ile korunma tekniklerinin uygulanması, iş ekipmanlarının güvenli kullanılması, çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, yasal mevzuat ile ilgili bilgiler, iş yerinde güvenli ortam ve sistemleri kurma, kişisel koruyucu alet kullanımı, ekranlı ekipmanlarla çalışma, uyarı işaretleri, kimyasal, fiziksel ve biyolojik maddelerle ortaya çıkan riskler, temizlik ve düzen, yangın olayı ve yangından korunma, termal konfor şartları, ergonomi, elektrik tehlikeleri ve riskleri ile önlemleri ve ilk yardım başlıklı konularda bilgi verdi.
     Öte yandan, seminerin ardından katılımcılara iş güvenliği sınavı uygulandı.
    
     -Havsada sivil savunma tatbikatı-
    
     Havsada Sivil Savunma Haftası dolayısıyla sivil savunma tatbikatı yapıldı.
     Sokollu ve Cumhuriyet ilkokullarında Havsa Belediyesi ve 112 Acil Sağlık ekibince ikaz alarm ve yangın tatbikatı düzenlendi.
     Ekiplerce acil çıkış zilinin çalınmasının ardından öğrenciler sınıftan güvenli bir şekilde dışarı çıkarıldı. Öte yandan, temsili olarak bir yaralı okul içerisinden ekipler tarafından alındı.
     Tatbikatın ardından öğrenciler, sivil savunmanın önemini belirten kompozisyon ve şiirler okuyarak haftayı kutladı.
    
     Muhabir: Necdet Uybaş - Gürkan Arda / Cihan Demirci
     Yayıncı: Erdal Turanlı
<< Önceki Haber Edirneden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER