Edirneden kısa kısa

Edirneden kısa kısa -Erbakanın ölümünün 2. yılı


EDİRNE (A.A) - Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan, ölümünün 2. yılında anıldı.
     Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi eski Araklı ilçesi Belediye Başkanı Ümit Çebi, Edirne Ticaret ve Sanayi Odasında Erbakanın ölümünün 2. yılı nedeniyle düzenlenen programda yaptığı konuşmada, tarihten ibret alınmadığı için millet olarak bugün bedel ödendiğini söyledi.
     Edirnenin Osmanlının kalesi olduğu gibi, Milli Görüşün de kalesi olmak zorunda olduğunu belirten Çebi, şöyle konuştu:
     Aksi halde daha çok bedel ödemek zorunda kalırız. Ecdadımız niye can verdi. Ne ekersek onu biçiyoruz. Rahmetli Erbakan hocamız 42 yıl, ülkemizin ve milletimizin saadeti için çırpındı. Onun mücadelesini iyi algılamalıyız. Toplum olarak puslu bir havada bulunuyoruz. Hak ile Batıl birbirine karıştırılmaya çalışılıyor. Hakkı temsil eden Milli Görüşün Saadet Partisi perdelendi. 4 defa partilerimiz kapatıldı. Hainlik mi yaptık, Vatanı mı sattık- Onları yapanlara cesaret madalyası takılıyor. Ama biz kimseye darılmadık, küsmedik. Mücadelemizi Allah rızası için yaptık ve yapıyoruz.
    
     -Edirne Kent Konseyi-
    
     Edirne Kent Konseyinin (EKK), kentin ulaşımına ilişkin çalışmalar yaptığı bildirildi.
     Konseyden yapılan yazılı açıklamada, EKKnın bugüne kadar yapılan çalışmalarda ulaşım konusunda, Avrupa Kentsel Şartı İlkelerini baz aldığı belirtildi.
     Kentlerin insanlar için olduğu gerçeğinin göz ardı edildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Kentler motorlu araçlara, özellikle otomobillere teslim edilmiştir. Kentlerde yürütülen otomobile dayalı ulaşım politikaları ekonomik ve toplumsal değildir, çevreye ciddi zararlar vermektedir. Kentlerimizde yaya kaldırımı düzenlemeleri daima geri plana itilmektedir. Önceliğin araçlara verilmesi nedeniyle araçlara ayrılan mekanların dışında kalan tanımsız, ölçeksiz, dar, sürekliliği olmayan yerler kaldırım olarak adlandırılmaktadır. Bu yerlerin de araçlarca işgal edilmesine göz yumulmaktadır. Kentlerin insanlar için olduğu gerçeğinden hareketle, yolağı kullanıcıları arasında yaya, çevre dostu araçlar, toplu ulaşım araçları, yük araçları, otomobiller öncelik sıralamasına göre düzenlemeler yapılmalıdır. Toplu ulaşımın ise güvenli, rahat, hızlı, ekonomik ve toplumun tüm kesimlerinin kullanabileceği şekilde planlanmış olması gerekmektedir.
    
     -Tarımda erken uyarı sistemi
    
     Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Akalın, tarımda erken uyarı sistemi ile çiftçinin gereksiz ilaçlamadan kurtularak, ekonomik sıkıntıya düşmesinin önüne geçileceğini bildirdi.
     Akalın, yaptığı yazılı açıklamada, oda olarak tarımda erken uyarı sistemi ile çiftçiyi gereksiz ilaçlamadan kurtararak, ekonomik sıkıntıya düşmesinin önüne geçileceğini belirtti. Bu fikir ile Trakya Kalkınma Ajansı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programına proje hazırlayarak ilgili yerlere teslim edildiğini ifade eden Akalın, şunları kaydetti:
     Proje Trakya Kalkınma Ajansı tarafından kabul edildiği takdirde Uzunköprünün çeşitli bölgelerine 10 adet Tarımda Erken Uyarı Sistemi kuracağız. Tarımda Erken Uyarı Sistemi sayesinde çeltik, buğday, ayçiçeği gibi yöremizde en fazla ekilen ürünlerin hastalıklarını önceden tahmin edebileceğiz. Böylece, tarlada hastalık olsun ya da olmasın çiftçimizin attığı ilaçlar hem yerinde, zamanında ve ihtiyaca göre hem de hastalık bulunmayan tarlalara ilaçlama yapılmayacağından gereksiz masrafın önüne geçilmiş olacaktır.
    
     Muhabir: Cihan Demirci
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber Edirneden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER