Edirneden kısa kısa

Edirneden kısa kısa -Belediye Başkanı Sedefçi, 14 Şubat Sevgililer Gününde Moğolların Edirnede sahne alacağını bildirdi


EDİRNE (A.A) - Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, 14 Şubat Sevgililer Gününde Moğolların Edirnede sahne alacağını bildirdi.
     Sedefçi, yaptığı yazılı açıklamada, sevgi duygusunun her kötülüğü yeneceğini belirtti.
     Sevginin olmayacağı bir yerde mutluluğun da olmayacağını aktaran Sedefçi, şunları kaydetti:
     Sevgililer Günüde sadece çiftlerin değil, yaşama sevgiyle bakabilen herkesin günüdür. Sevgililer Gününü bir güne sığdırmak yanlış olsa da Edirne Belediyesi olarak bu günü güzel bir konserle daha da güzelleştirmek istedik. Edirnenin yenilenen yüzü, kültür ve sanat merkezi haline gelen Saraçlar Caddesinde her yıl olduğu gibi bu 14 Şubatta da bir konser düzenliyoruz. Ve bu yıl da yine Türkiyenin en köklü gruplarından Moğolları ağırlayacağız.
    
     -IPA Bulgaristan Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı-
    
     IPA Bulgaristan Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programına ilişkin üçüncü teklif çağrısının yayınlandığı bildirildi.
     Valilikten yapılan yazılı açıklamada, çağrı kapsamındaki yaklaşık tutar olarak 4 milyon 697 bin 172 avronun her iki ülkeden gelen proje teklifleri için kullanılacağı belirtildi.
     Proje tekliflerinde Sürdürülebilir Sosyal ve Ekonomik Gelişme ve Yaşam Kalitesinin İyileştirilmesi alanlarının öncelik içerdiği kaydedildi.
     Açıklamada, Nihai amaç yerel ve bölgesel otoritelerin, sivil toplum kuruluşları ve iş derneklerinin, kültür ve eğitim kurumları gibi kuruluşların, Bulgaristanda İktisadi Bölge Birimleri Sınıflandırması (IBB-NUTS) III. düzeye uygun olan idari-bölgesel birimler olarak Burgas, Yambol, Haskovo ile Türkiyede Edirne ve Kırklareli illeri olmak üzere Program alanında ortak projeler geliştirmeleri ve uygulamaları konusunda kapasitelerinin artırılması yönünde olacaktır proje tekliflerinin son teslim tarihi 12 Nisan 17.30dur ifadeleri kullanıldı.
    
     Muhabir: Cihan Demirci
     Yayıncı: Nurettin Coşkun
<< Önceki Haber Edirneden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER