Edirneden kısa kısa

Edirneden kısa kısa -Uluslararası Barış ve Demokrasi Forumu


EDİRNE (A.A) - Uluslararası Barış ve Demokrasi Forumu (IFDP) Yönetim Kurulu Başkanı Tuna Bekleviç, İsveç Parlamenteri Göran Lindblanın forumun yönetim kurulu üyesi olarak aktif görev alma teklifini kabul ettiğini bildirdi.
     Bekleviç yaptığı yazılı açıklamada, bir süre Avrupa Konseyinde görev alan Lindblanın totaliter rejimlere karşı verdiği uluslararası mücadeleyle tanındığını belirtti.
     Lindbladın forumun Avrupadaki faaliyetlerine katkı sağlayacağını aktaran Bekleviç, parlamenterin insan hakları konusunda da önemli çalışmalar yaptığını ifade etti.
    
     -Alperen Ocaklarından Mevlid Kandili mesajı-
    
     (Fotoğraflı)
    
     Alperen Ocakları Edirne Şube Başkanı Alpaslan Cankaloğlu, Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
     Cankaloğlu, mesajında, Hazreti Muhammediin dünyaya gelişinin İslam alemi tarafından Mevlid Kandili olarak kutlandığını belirtti.
     Hazreti Muhammedin örnek alınması gerektiğini belirten Cankaloğlu, Mevlid Kandili, Hz. Peygamberin bizlere sunduğu bütün değerleri ve yol gösterici öğütlerini anlama ve bu anlayışla yaşama ve yenilenme zamanıdır. Bu değerleri fark etmek ve onları bir davranış bilincine ve yaşanan bir hayat haline getirebilmek dindarlığımızın temel hedefi olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle Mevlid Kandilinin tüm insanlığa sevgi, barış ve huzur getirmesini, kandilin, sevgili Peygamberimizi daha iyi tanımamıza vesile olmasını yüce Allahtan niyaz ediyorum. Bütün vatandaşlarımızın, Edirne halkının, Türk İslam aleminin Mevlid Kandilini tebrik ederim diye konuştu.
    
     -Diyanet-Senden de kandil mesajı-
    
     (Fotoğraflı)
    
     Diyanet-Sen Edirne İl Başkanı Mahmut Eroğlu, Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Eroğlu, mesajında, Hazreti Muhammedin insanlığa rahmet elçisi olarak gönderildiğini dikkati çekerek, Hazreti Muhammedin davranışlarının insanlığa rehber olduğunu aktardı.
     Eroğlu, şunları kaydetti:
     O rahmet peygamberi, İman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de gerçek manada iman etmiş olamazsınız buyurarak birbirimizi sevmeyi imanın bir gereği olarak ifade etmiş, sevgi ve imanı toplumsal barışın temel direği yapmıştır.
     O, bütün hayatı boyunca bizlere yüce yaratıcıya iman edip onu içtenlikle sevmeyi, ona bağlanarak ibadetlerle hayatımızı anlamlı kılmayı, dürüstlüğü, emaneti korumayı, insan haklarına uymayı, zayıf ve muhtaçlara yardım etmeyi, yetim ve kimsesiz çocuklara kol kanat germeyi, herkesin ve her şeyin hakkını gözetmeyi, komşuluk ve akrabalık bağlarına riayet etmeyi, kimseyi kırmamayı, iyilikte yarışmayı, yararlı insan olmayı öğütlemiştir.
     Mevlid Kandilinin tüm insanlığa sevgi, barış ve huzur getirmesini, kandilin, sevgili peygamberimizi daha iyi tanımamıza vesile olmasını Yüce Allahtan niyaz ediyorum. Bütün vatandaşlarımızın, Edirne halkımızın, yurtdışında yaşayan soydaşlarımızın ve İslam aleminin Mevlid Kandilini tebrik ediyoruz.
    
     Muhabir: Cihan Demirci
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Edirneden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER