Edirneden kısa kısa

Edirneden kısa kısa -Su Taşkınlarını Önleme Projesinin ardından


EDİRNE (A.A) - Edirne Vali Yardımcısı Ayhan Özkan, Avrupa Birliği (AB) hibesiyle yürütülen Su Taşkınlarını Önleme Projesine ilişkin bilgilendirildi.
     Edirne Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, AB Bakanlığı ve DSİ 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri tarafından Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkana, Meriç Nehrinde proje kapsamındaki temizlik çalışmaları anlatıldı.
     2010da tamamlanan proje kapsamında Meriç Nehrinde 7,5 kilometrelik mesafede kum temizliği, Meriç ve Tunca nehirleri arasında bin 275 metrelik kanal bağlantısı yapıldı.
    
     -Grevdeki işçilere şiddet uygulandığı iddiası-
    
     (Fotoğraflı)
    
     Edirnede bir grup, grevdeki işçilere şiddet uygulandığını iddia etti.
     Saraçlar Caddesinde toplanan grup adına açıklama yapan Eğitim-Sen Edirne Şube Başkanı Ayhan Fırtına, Çorluda grevdeki işçilere polis tarafından şiddet uygulandığını öne sürdü.
     Grevdeki işçilere destek vermek için Çorluya gideceklerini belirten Fırtına, Onlar bu ülkenin en namuslu, en dürüst ve onurlu insanlarıdır. Arkadaşlarımız ekmek davasını sonuna kadar sürdüreceklerdir. Bizler bu sınıfsal emek mücadelesinde onların yanlarındayız. Durumu kınıyoruz ifadelerini kullandı.
     Grup, açıklamanın ardından dağıldı.
    
     -CHP Edirne Milletvekili Değirmendereli-
    
     CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından temeli atılan Uzunköprü Atık Su Arıtma Tesisinin olumlu bir gelişme olduğunu bildirdi.
     Değirmendereli, yaptığı yazılı açıklamada, Ergene Nehrinde kirliliğin aynı yoğunlukta devam ettiğini savundu.
     Ergene Nehrinde çeşitli ölçümler yapıldığını kaydeden Değirmendereli, şunları belirtti:
     Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından temeli atılan Uzunköprü Atık Su Arıtma Tesisi, olumlu bir gelişme. Trakya Bölgesinde Ergene Nehrinde 240 bin metreküp evsel atık, 408 bin metreküp de sanayi atığı deşarjı yapıldığı açıklandı. Bu bilgiler aslında Başbakan ve bakanın her fırsatta dile getirdiği Ergeneyi CHPli belediyeler kirletiyor görüşünün doğru olmadığını gösteriyor.
     Ergeneyi Kurtarma Planı çerçevesinde alınan önlemlerle kirliliğin en yoğun olduğu Çorlunun İnanlı Deresinde ve Sağlık Mahallesinde suda temizlenme ve iyileşme olduğunu ifade ettiler.
     Öte yandan, iki ay önce TBMM Çevre Komisyonunun CHPli üyeleriyle yaptığımız Ergene incelemelerinde kirliliğin aynı yoğunlukta devam ettiğini gözlemlediğimizi belirtmek isterim.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı - Necdet Uybaş / Cihan Demirci
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Edirneden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER