Edirneden kısa kısa

Edirneden kısa kısa -Havsada üniversite öğrencilerine girişimcilik semineri


EDİRNE (A.A) - Trakya Üniversitesi Havsa Meslek Yüksekokulu öğrencilerine girişimcilik semineri verildi.
     Kaymakamlık ve belediye işbirliğince meslek yüksekokulunda düzenlenen girişimcilik seminerinde eğitmen Hakan Kezer, öğrencileri girişimcilik konusunda bilgilendirdi. Seminerde, iletişim teknikleri, sözsüz iletişim ve beden dili konuları da anlatıldı.
     Seminere, öğretim görevlileri de katıldı.
    
     -Üniversite öğrencilerinden Şanlıurfaya yardım kampanyası-
    
     (Fotoğraflı)
    
     Trakya Üniversitesi Havsa Meslek Yüksekokulu Peyzaj Bölümü öğrencileri, Şanlıurfa Keçikıran Köyü İlköğretim Okulu öğrencilerine yönelik yardım kampanyası başlattı.
     Meslek yüksekokulu öğrencisi Aysu Tekinkaya, Yasemin Kanca ve Nalan Öz kendi sınıflarında başlattıkları kampanyayı okullarına ve ilçe merkezindeki esnaflarla paylaşarak öğrencilerin kıyafet, kalem, kitap ve benzeri okul ihtiyaçlarını tamamladılar.
     Kampanyaya destek olmak isteyenlerinse meslek yüksekokuluna başvurması istendi.
    
     -İpsalada masa tenisi ve basketbol turnuvası finali-
    
     (Fotoğraflı)
    
     İpsala Gençlik Hizmetleri, İlçe Spor Müdürlüğü ve İpsalaspor tarafından organize edilen basketbol ve masa tenisi turnuvalarının finalleri oynandı.
     Kapalı Spor salonunda oynanan basketbol finalinde, İpsala Meslek Yüksek Okulu rakibini 69-45 yenerek şampiyon oldu. Masa Tenisi Turnuvası final maçında ise Eyüp Yalçın rakibi Erdoğan Keskini 3-2 yenerek turnuvanın lideri oldu.
     Şampiyonların kupalarını veren İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, bu turnuva ile İpsalada basketbol ve masa tenisine olan ilginin arttığını görmekten memnuniyet duyduğunu söyledi.
     İlçedeki spor faaliyetlerine önem verdiklerini belirten Gürbüz, Gençlerimiz burada sporun her türlüsünü yapma imkanına sahiptir. Bu sene basketbola 8 takım, masa tenisine ise 46 kişi katılmıştır. Bu takım sayılarının gelecek yıllarda artacağını düşünüyorum. Turnuvaların gelenekselleşerek devam etmesini istiyoruz diye konuştu.
    
     -İpsala Belediye Başkanı Karagöz:
     -98 yıldır yapılamayan kanalizasyon sistemi
     bu yıl onaylanarak yapılmaya başlanacak
    
     (Fotoğraflı)
    
     İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz, 98 yıldır yapılamayan kanalizasyon sistemi bu yıl onaylanarak yapılmaya başlanacak dedi.
     Karagöz, belediyede yaptığı açıklamada, İpsalanın yaklaşık 100 yıldır süregelen kanalizasyon özlemine son vereceklerini söyledi.
     Kanalizasyon projesinin İller Bankası desteğiyle ihaleye çıkarılacağını anlatan Karagöz, şunları kaydetti:
     İhaleyi alan firma tarafından bu yılın ilk aylarında yer teslimi ile birlikte kanalizasyon inşaatına başlayacak. Bu müjdeyi İpsala halkına gururla veriyorum. Ayrıca kanalizasyona bağlı olarak Katı Atık ve Su Arıtma Tesisi ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Belediye olarak takas yolu ile yer aldık ve bu yeri İller Bankasına teslimini yapacağız ve kanalizasyonla birlikte arıtma tesisimizi de yapacağız. 98 yıldır yapılamayan kanalizasyon sistemi bu yıl onaylanarak yapılmaya başlanacak.
    
     Muhabir: Ekip / Cihan Demirci
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Edirneden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER