Edirneden kısa kısa

Edirneden kısa kısa -TÜDER Yönetim Kurulu Başkanı Eren: -Bırakın çocuğunuz hayal kursun


EDİRNE (A.A) - Tüm Üstün Zekalılar Derneği (TÜZDER) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hilmi Eren, çocukların dünyasının çok geniş olduğunu belirterek, Bırakın çocuğunuz hayal kursun dedi.
     Eren, Edirne Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, üstün zekalı çocukların özel bir eğitime tabi tutulması gerektiğini söyledi.
     Üstün zekalı çocukların doğumundan itibaren hareketlerinin takip edilmesi gerektiğini belirten Eren, Öğretmen ve veliler çocuklar yaramazlık yapıyor çok aktifler diye yakınmasınlar. O çocukların içerisindeki cevheri çıkartmaya çalışsınlar. Çocukların dünyası çok geniştir. Bırakın çocuğunuz hayal kursun. Çocuk yaşından büyük tepkiler veriyorsa, onun duygularını bastırmayın. Çocuğunuzu en kısa zamanda üstün yetenek testi yaptırarak eğitimine yönelin diye konuştu.
     Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan da Edirnede üstün zekalı çocukların tespit edileceğini belirterek, üstün zekalı öğrencilerin özel bir eğitime tabi tutulacağını bildirdi.
    
     -Kaymakam Gürbüz, Pazardere köyünde incelemelerde bulundu
    
     (Fotoğraflı)
    
     İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Pazardere köyünde incelemelerde bulundu.
     Pazardere köyünde köy muhtarı Hasan Uyanık, azalar ve köylüler tarafından karşılanan Gürbüz burada yol, kanalizasyon ve içme suyu konularında köylülerin sorunlarını dinledi.
     Ziyarette Jandarma Komutanı Tuncay Başar, Mal Müdürü Saadet Güven, İlçe Sağlık Müdürü Hakan Çetin ve Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Hüseyin Solak yer aldı.
    
     Muhabir: İsmail Aliş / Hakan Şahin
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Edirneden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER