Edirnede mera gübreleme çalışmaları başladı

Edirnede mera gübreleme çalışmaları başladı -Edirne Valisi Duruer: -Gelecek nesillerin daha fazla para kazanması konusunda çalışmalar yapıyoruz


EDİRNE (A.A) - Edirnede mera gübreleme çalışmaları başladı.
     Edirne Valisi Hasan Duruer, Korucu köyünde başlatılan gübreleme çalışmasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Edirnede 57 bin hektar meranın bulunduğunu söyledi.
     Meraların ıslahı konusunda yıllardır çalışmalar yapıldığını belirten Duruer, bu alanların büyük bir bölümünü gübrelemeyi planladıklarını ifade etti.
     8 bin hektar mera arazisinin, karaçalı nedeniyle verimli bir şekilde kullanılamadığını belirten Duruer, Bu karaçalıları temizleme konusunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü işbirliği ile bir alet alıyoruz. Alet yurt dışından gelecek. Karaçalıları kökünden söküp, meraları hayvancılığa elverişli hale getirecek. Edirnenin geçim kaynaklarından bir tanesi hayvancılık. Ciddi bir hayvan potansiyelimiz var. Modern ıslah çalışmaları yapıyoruz. Gelecek nesillerin daha fazla para kazanması konusunda çalışmalar yapıyoruz diye konuştu.
     Duruer, İl Özel İdaresi imkanlarıyla bu yıl yaklaşık 100 bin dönüm arazide, kapalı sistem sulama sistemi kuracaklarını, bu sistemle ciddi verim artışı sağlayacağını düşündüklerini kaydetti.
     Çalışma hakkında yetkililerden bilgi alan Duruer, traktörlerden birinin direksiyonuna geçerek gübreleme çalışmasına katıldı.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Salih Baran
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber Edirnede mera gübreleme çalışmaları başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER