Ebeler Haftası

Ebeler Haftası -CÜ Rektörü Kocacık ve Halk Sağlığı Müdürü Sağlam mesaj yayımladı


SİVAS (A.A) - Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık ve Sivas Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam, 21-28 Nisan Ebeler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Kocacık mesajında, ebelik mesleğinin bilinen en eski ve kutsal mesleklerden biri olduğunu aktardı. Kocacık, "Sağlık sektörünün en önemli parçalarının başında gelen ebeler için her zaman ilk önceliği anne ve bebeğin sağlığıdır. Bu vesileyle başta CÜde görev yapan ebeler olmak üzere tüm ebelerin Ebeler Haftasını kutluyor, görevlerinde başarılar ve kolaylıklar diliyorum" ifadelerini kullandı.
     Sağlam, mesajında, ebelerin önemli bir görev yürüttüğüne dikkati çekerek, yeni bir canlının dünyaya gelmesine yardımcı olduklarını ve bunun için toplumda saygın bir yere sahip olduklarını belirtti.
     Sağlam şunları kaydetti:
     "Anne ve bebek sağlığı hizmetlerinde sağlık teşkilatımızın can damarı konumunda olan ebelerimizin gösterdiği üstün gayret her zaman takdire şayandır. Büyük fedakarlıklar içerisinde halkımıza kaliteli sağlık hizmetini vermeyi amaçlayan ebelerimize bu zor ve onurlu görevlerini başarıyla sürdüreceklerine inancım tamdır."
    
     Muhabir: Merve Topuz
     Yayıncı: Önder Felek

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER