Düzköy İlçe Jandarma Komutanlığı yakınındaki patlama

Düzköy İlçe Jandarma Komutanlığı yakınındaki patlama -Vali Kızılcık: Kendi aralarındaki görüşmelerden de anladığımız kadarıyla PKK terör örgütünün gerçekleştirdiği bir eylem -Teröristlerin yakalanması için Giresun ve Gümü


TRABZON (A.A) - Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Düzköy İlçe Jandarma Komutanlığı yakınındaki patlamayla ilgili olarak, Kendi aralarındaki görüşmelerden de anladığımız kadarıyla PKK terör örgütünün gerçekleştirdiği bir eylem dedi.
     Kızılcık, gazetecilere yaptığı açıklamada, dün Düzköy ilçesinde üzücü bir olay yaşandığını ifade ederek, Artık bunu söyleyebiliriz, kendi aralarındaki görüşmelerden de anladığımız kadarıyla PKK terör örgütünün gerçekleştirdiği, uzaktan kumandalı bomba patlatılması sonucu iki askerimiz hafif bir askerimizde daha ağır yaralanmıştı. Bu sabah iki askerimiz taburcu edildi. Daha ağır olan askerimizin gözünde ufak bir parça olduğu için GATAya ambulans uçak ile gönderildi diye konuştu.
     Teröristlerin yakalanması için çalışmaların aralıksız sürdüğünü vurgulayan Kızılcık, şunları söyledi:
     Teröristlerin yakalanması için Giresun ve Gümüşhaneden de ekiplerin katılımıyla dünden beri yoğun bir inceleme araştırma faaliyeti yürütüyoruz. En kısa zamanda yapan ya da yapanları yakalayıp Türk adaletine teslim edeceğiz. Bundan tüm halkımız emin olsun. Devlet tüm unsurlarıyla terör faaliyetlerini yürüten kişi ya da kişilerin takipçisidir.
     Kızılcık, eylemi gerçekleştirenlerin Giresun tarafından geldiğini tahmin ettiklerini, patlayıcın türüyle ilgi incelemelerin sürdüğünü belirtti.
     Halkın teröristlerin peşinden gittiği ya da bulmaya çalıştığı yönünde söylentiler olduğunu dile getiren Kızılcık, Yayla mevsimi olması nedeniyle buralarda vatandaşlarımız var. Onlar da bu konudan haberdarlar ama neticede devletin güvenlik güçleri marifetiyle bu çalışmalar yürütülüyor. Halkın teröristlerin peşinden gitmesi veya bulması söz konusu değildir. Devlet güvenlik güçleri ile bu faaliyetleri yürütür ama bu konuda vatandaşlarımızın duyarlılığı vardır. Bu konuda da bir şey söyleyemeyiz dedi.
    
     -Yaralı asker sevk edildi-
    
     Bu arada, Düzköy İlçe Jandarma Komutanlığı yakınındaki patlama sonucu yaralanan ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesinde tedavi gören jandarma er Doğan Özkartal, askeri araçlar eşliğinde ambulansla Trabzon Havalimanına getirildi.
     Burada ambulans uçağa bindirilen yaralı er Özkartal, tedavisinin yapılacağı Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisine (GATA) sevk edildi.
    
     Muhabir: Zafer Sel / Tuncay Bekar
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Düzköy İlçe Jandarma Komutanlığı yakınındaki patlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER