Düzcenin 2012 sanayi kapasite raporu

Düzcenin 2012 sanayi kapasite raporu -Düzce TSO Başkanı Büyük: -Düzce, sürekli ve hali hazırda yatırım almaya devam ediyor


DÜZCE (A.A) - Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Metin Büyük, Düzcenin 2012 sanayi kapasite raporuna ilişkin, Düzce, sürekli ve hali hazırda yatırım almaya devam ediyor dedi.
     Büyük, Düzcede geçen yılki kapasite kullanım oranı artışının Türkiye genelindeki yüzde 12lik artışla eş değer olarak yükseldiğini anlattı.
     Düzce, sürekli ve hali hazırda yatırım almaya devam ediyor diyen Büyük, 5084 sayılı Teşvik Kanunu bitti gibi felaket senaryoları yazılmakla birlikte, yeni ve daha ciddi fabrikaların ilimize geldiğini görüyoruz. Biz sanayicilerin kullandığı elektrik oranlarını takip ediyoruz. Geçen yıl her ay düzenli ve sürekli bir artış olduğu görülüyor. Üretimin olmadığı yerde tüketimin mümkün olmadığını hepimiz biliyoruz diye konuştu.
     Büyük, kentin sanayisinde hiçbir sıkıntının yaşanmadığını ifade ederek, şunları söyledi:
     Ancak 5084 sayılı kanunun getireceği ek sigorta külfeti, şubat ayından sonra sanayiciye yansıyacağı için bu yılı yakından takip etmek gerekecek. Bazı fabrikaların tedbir amaçlı kapasitelerini küçülteceğini görüyoruz. Bu durumu da yeni yatırımcılarla telafi edeceğiz. Bu yıl Düzce sanayisinin düşüş yaşamasa da durağan seviyede seyredeceğini düşünüyorum.
    
     Muhabir: Barış Zengin / Onur Orhan
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Düzcenin 2012 sanayi kapasite raporu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER