Düzceden kısa kısa

Düzceden kısa kısa -Av yasakları başladı


DÜZCE (A.A) - Su ürünleri avcılığı yasağı başladı.
     Düzce Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Harun Kabaoğlu, 15 Nisan - 15 Haziran tarihleri arasında her turlu istihsal vasıtası ile kalkan avcılığının yasak olduğunu söyledi.
     Kabaoğlu ayrıca, 1 Mayıs - 31 Ağustos tarihleri arasında algarna ile deniz salyangozu avcılığının da yasaklandığını belirterek, şunları dile getirdi:
     Akçakoca İlçesi Melenağzı köyü Büyük Melen Çayının denize karıştığı yer merkez olmak üzere, denize ve akarsu yönüne doğru 500 metre yarıçaplı sahalarda, doğalgaz üretim platformu ve iletim hattı borularının bulunduğu koordinat noktalarını birleştiren alanda, limanlarda, balıkçı barınaklarında, barınma ve çekek yerlerinde ve bu yerlerin girişinde ana mendireğin başından itibaren 100 m yarıçaplı alanda su ürünleri avcılığı yasaktır dedi.
     Kabaoğlu, Su ürünleri kaynaklarından ekonomik olarak yararlanmak ve su ürünlerinin kalite ve stoklarının korunması amacıyla balıkçıların su ürünleri avcılığına getirilen yasaklara uymalarının gelecek nesillere olan en büyük sorumluluğumuzdur diye konuştu.
    
     -"Kutlu Doğum Mutlu Gençlik" programı-
    
     Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Ankarada düzenlenecek "Kutlu Doğum Mutlu Gençlik" programına 40 Düzceli genç katılacak.
     Düzce Gençlik Merkezine üye 40 genç Ankarada düzenlenecek olan Kutlu Doğum Programına katılacak.
     Gençlik ve Spor Bakanlığının hazırladığı "Kutlu Doğum Mutlu Gençlik" projesi kapsamında Türkiyenin dört bir köşesinden programa katılmak isteyen gençler, Ankaraya gönderilecek.
     Seyyah Bizim İller projesi kapsamında gezilere katılan gençlerden seçilen 40 kişi Kutlu Doğum Programını yerinde izleme imkanı bulacak.
    
     -Çilimlide Satranç Turnuvası-
    
     Çilimlide 23 Nisan Satranç Turnuvası düzenlendi.
     İki ayrı yerde yapılan turnuvalar sonunda minikler kategorisinde Yusuf Parlak birinci, Yusuf Eren Şahin ikinci ve Mert Yıldız üçüncü olurken, küçükler kategorisinde Cengiz Kaan Kaypak birinci, Emirhan Arabacı ikinci ve Aslıhan Öztürk üçüncü oldu.
     Yıldızlar kategorisinde Sami Acar, Senanur Akbuz ve İlayda Yıldırım ilk üç sırayı paylaşırken, açık kategoride ise Oğuzhan Özcan birinci, Halim Atikoğlu ikinci ve Oktay Keleşte üçüncü sırayı aldı.
    
     Muhabir: Barış Zengin
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Düzceden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER