Düzceden kısa kısa

Düzceden kısa kısa -DÜde Küresel İklim Değişikliği, İklim Risk Yönetimi, Ormanlar ve Su Güvenliği paneli


DÜZCE (A.A) - Düzce Üniversitesince (DÜ) Küresel İklim Değişikliği, İklim Risk Yönetimi, Ormanlar ve Su Güvenliği paneli düzenlendi.
     DÜ konferans salonunda düzenlenen panelde konuşan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, fazla kullanılan enerjinin iklimi o derece etkilediğini savundu.
     İklimin her zaman değişken bir etken olduğuna işaret eden Kadıoğlu, İklim her dönemde değişikliğe uğramıştır. Bu değişikliğin en önemli nedeni de insandır dedi.
     Atatürk Üniversitesi (AÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümü Kentleşme ve Çevre Sorunları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Elif Çolakoğlu ise Türkiyede su güvenliği, yer altı ve yer üstü su kaynakları hakkında katılımcılara bilgiler verdi.
    
     -Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Düzce şubesi açıldı-
    
     Düzcede Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı şubesi açıldı.
     Şubenin Onursal Başkanı Düzce Valisi Adnan Yılmaz, teşkilatı en ileri seviyeye yükseltmeyi hedeflediklerini belirterek, şubenin kente hayırlı olmasını diledi.
     Yılmazı ziyaret eden vakıf üyeleri, çalışmalar hakkında bilgi verdi.
    
     -Dünya Tiyatrolar Günü-
    
     AK Parti Düzce İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Kaşıkoğlu, mesajında tiyatronun insanlığın gelişmesine çok büyük katkı sağladığını vurguladı.
     Tiyatronun hayata ayna tuttuğunu, insanın kendisini ve dünyayı farklı algılamasına yol açtığına işaret eden Kaşıkoğlu, şunları kaydetti:
     Meddah, kukla ve gölge oyunu gibi geleneksel kökleri bulunan Türk tiyatrosu, milletimizin kültürel gelişimi açısından son derece önemli etkiye sahip olmuştur. Biz de kültürel ve sanatsal faaliyetlere büyük önem atfediyor, ülkemizin bu alandaki saygınlığının artması için gayret gösteriyoruz. İnanıyoruz ki Türk tiyatrosu topluma ışık tutmaya devam edecektir.
    
     Muhabir : Barış Zengin / Onur Orhan
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Düzceden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER