Düzcede kentsel dönüşüm projesi

Düzcede kentsel dönüşüm projesi -Belediye Başkanı Bayram: Kentsel dönüşüm projesi, Düzce şehri adına çok önemli bir katma değer


DÜZCE (A.A) - Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Kentsel dönüşüm projesinin Düzce şehri adına çok önemli bir katma değer olduğunu söyledi.
     Bayram, AA muhabirine, kentsel dönüşüm kapsamında Cami Kebir Mahallesindeki çalışmalarda sona doğru yaklaşıldığını ifade ederek, yıkılmayan sadece birkaç binanın kaldığını belirtti.
     Çalışmaların devam ettiği bölgede sorunlu binaların bulunduğunu ancak bunların işlemlerinde sona doğru yaklaştıklarını anlatan Bayram, Oradaki binalarla ilgili işlemler devam ediyor. Bütün hak sahiplerinin ödemeleri yapıldı. En son davalık olduğumuz hak sahipleri vardı. Toplamda bunlar yüzde 10 civarındadır. Onların da ödemeleri banka hesaplarına yatırıldı. Şu anda artık Cami Kebir Mahallesindeki kentsel dönüşüm alanının tamamı bize ait. Oraya el koymuş durumdayız. Oradaki tahliye işlemleri ve binaların yıkılıp alanı temiz bir şekilde arazi haline getirilme işlemleri devam ediyor diye konuştu.
     Projenin zor bir süreç sonucunda bu hale geldiğini vurgulayan Bayram, Türkiyedeki birçok bölgede hep kesintiye uğrayan, başarılamayan kentsel dönüşümü Düzcede başardıklarını söyledi.
     Bayram, bunun kendileri için çok önemli olduğunu dile getirerek, Projenin Düzce şehir merkezine katacağı değer açısından çok çok daha önemli. Kentsel dönüşüm projesi, Düzce şehri adına çok önemli bir katma değer. Çünkü tam şehrin ortasında şehrin aynası göstergesi olabilecek bir alanda böyle bir çalışmayı bu noktaya getirebildik. İnşallah bundan sonrası daha kolay gidecek. Bunun Düzceye ve Düzcede başka kentsel dönüşüm yapılacak alanlara iyi örnek olacağını düşünüyorum dedi.
    
     Muhabir: Ömer Ürer
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Düzcede kentsel dönüşüm projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER