Düzcede fındık kurdu ile mücadele çalışmaları

Düzcede fındık kurdu ile mücadele çalışmaları -Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kabaoğlu: "Yüksek kesimlerde 18-28 Mayısta yapılacak fındık kurdu kimyasal mücadelesi en fazla 10 gün içerisinde bitirilmelidir" (Fotoğ


DÜZCE (A.A) - Düzce Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, yüksek kesimlerde 18-28 Mayısta yapılacak fındık kurdu kimyasal mücadelesinin en fazla 10 gün içerisinde bitirilmesi gerektiğini bildirdi.
     Kabaoğlu, yaptığı açıklamada, fındık kurdu zararlısının, beslenme ve yumurta bırakma yoluyla meyvelere zarar verdiğini anlattı.
     Ergin böceklerin zarar yapmaya başladıkları dönemde bahçelerin mutlaka ilaçlanması gerektiğini vurgulayan Kabaoğlu, üreticilerin fazla ilaçlama yapmalarının gereksiz olduğunu söyledi.
     Kabaoğlu, ilaçlamanın hakim çeşitlerin yarıdan fazlasının mercimek iriliğine (3-4 mm) yaklaşması halinde yapılması gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti:
     "Ergin çıkışının tamamlanmak üzere olduğu bu dönemde bölgemizin ova ve sahil kesiminde 13-23 Mayısta, yüksek kesimlerde ise 18-28 Mayısta yapılacak fındık kurdu kimyasal mücadelesi en fazla 10 gün içerisinde bitirilmelidir. İlaçlama başlamadan önce de arıcılar mutlaka arılarını sahanın dışına çıkarmalıdır. Bu nedenle alandaki ve çevredeki arı üreticilerine 7 gün önceden bilgi verilmelidir. İnsan ve hayvan sağlığı bakımından ilaçlama bitiminden 21 gün sonraya kadar hayvan otlatılmamalı ve meyve yenmemelidir."
    
     Muhabir: Barış Zengin / Onur Orhan
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Düzcede fındık kurdu ile mücadele çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER