Düzcede ekmeğe zam yapıldı

Düzcede ekmeğe zam yapıldı -Düzce Fırıncılar Odası Başkanı Korkmaz: -Una, doğalgaza, SGK primlerine, suya, elektriğe ve mazota yapılan zamları göz önüne alırsak, fırıncılarımızdan gelen talep doğrultusunda yapılan zammın çok olmad


DÜZCE (A.A) - Düzce Fırıncılar Odası Başkanı İbrahim Korkmaz, fırıncılardan gelen talep doğrultusunda ve zorunlu nedenlerle ekmeğe zam yaptıklarını söyledi.
     Korkmaz, düzenlediği basın toplantısında, ekmeğe en son 5 yıl önce zam yaptıklarını, fırıncı esnafının bu süre zarfında giderlerinin arttığını anlattı.
     Bugünden itibaren Düzcede 250 gram ekmeğin 1 liradan satılacağını vurgulayan Kormaz, şöyle konuştu:
     En son 2008 yılında ekmeğe zam yapılmıştı. Arada geçen sürede una, doğalgaza, SGK primlerine, suya, elektriğe ve mazota yapılan zamları göz önüne alırsak, fırıncılarımızdan gelen talep doğrultusunda yapılan zammın çok olmadığını görmüş oluruz. Tabii yapılan zamlardan dolayı vatandaşlarımızdan tepkiler alacağız fakat halkın alım gücünün düşük olması bizimle alakalı bir durum olmadığından dolayı, maliyetlerimiz düşük olsaydı bu zam yine yapılmazdı.
     Korkmaz, özellikle Düzcede ekmek israfının önlenmesi gerektiğini belirterek, Bu israfın önlenmesinde de en çok görev fırıncılara düşüyor. Başbakanımızın da ekmek israfıyla ilgili önerileri oldu Ekmek israfını önlemek için Türkiye genelinde bir çalışma var. Bizde Düzce olarak ekmek israfının önlenmesi için çalışmalar yapacağız diye konuştu.
     İl merkezinde 60 fırın bulunduğunu, her fırında günlük 2 bin ekmek üretildiğini kaydeden Korkmaz, Fazla yapayım satarım diye düşünen fırıncılar, doğal olarak kapasitenin üstünde ekmek çıkarttıkları için ekmekleri elinde kalıyor, bunu da tabi maliyetlerini karşılamak için yapıyorlar ama ekmeklerin ellerinde kaldığı içinde maliyetleri bir kat daha artıyor şeklinde konuştu.
     Yeni düzenleme ile Düzcede bugünden itibaren 250 gram ekmek 1 lira, 550 gram ekmek 2 lira, 850 gram köy ekmeği 3 lira , bin 450 gram Trabzon ekmeği 5 lira, 1 kilo tost ekmeği ise 3,5 liradan satılacak.
    
     Muhabir: Barış Zengin / Ömer Ürer
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Düzcede ekmeğe zam yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER