Dünya Romanlar Günü

Dünya Romanlar Günü -Salihli Belediyesinin organize ettiği kutlama programında yağmura aldırmadan göbek atıp eğlenen Romanlar, renkli görüntüler oluşturdu


MANİSA (A.A) - Manisanın Salihli ilçesinde, "8 Nisan Dünya Romanlar Günü" dolayısıyla etkinlik düzenlendi.
     İlçe Belediyesince Kent Meydanında düzenlenen etkinlik sağanak altında gerçekleştirildi. Etkinliğe katılan yaklaşık 2 bin kişi, yağmura aldırış etmeden Roman şarkılarıyla oynadı.
     Etkinlikte konuşan Salihli Belediye Başkan Mustafa Uğur Okay, kent yaşamında önemli yer tutan Romanları, bu etkinlikte bir araya getirmek istediklerini ifade etti.
     Yoğun katılımın olmasının kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Okay, "Dünya Romanlar Günü" kutlama etkinliklerini gelecek yıllarda da sürdürmeyi planladıklarını kaydetti.
     Salihli Roman Kültürü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Salih Duygun ise Salihli Belediyesi öncülüğünde çok güzel bir organizasyona imza atıldığını, yağmura rağmen binlerce kişinin alanı doldurduğunu belirtti.
     Duygun, "Roman kültürünü en iyi şekilde tanıtmak için bu tür geceler çok önemli. Bu geceyi organize eden Salihli Belediyesine teşekkür ediyoruz. 8 Nisan Dünya Romanlar Günümüz kutlu olsun" dedi.
     Konuşmacıların ardından yerel sanatçılar Ayvacı, Coşkun, Şevket, Sezgin ve Ercan birer şarkılarını söyledi. Gece de Salihli Roman Dans Gurubu da hareketli dansları ile Romanları coşturdu. Final bölümünde ise sahneye Roman sanatçı Ümmiye çıktı. Yaklaşık bir saat sahnede kalan Ümmiye, sevilen Roman şarkılarını seslendirdi. Ümmiyeye eşlik eden Roman vatandaşların yağmur altında göbek atıp, eğlenmesi renkli görüntüler oluşturdu.
    
     Muhabir: Çetin Karabıyık / Mustafa Yıldırım
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Dünya Romanlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER