Dünya gençleri Kırklarelide buluştu

Dünya gençleri Kırklarelide buluştu -12 ülkeden 20 genç, Dünya Gönüllü Gençlik Kampı etkinlikleri kapsamında Kavaklı beldesinde sokak ve cadde temizliği yaptı


KIRKLARELİ (A.A) - Kavaklı Belediyesi ile Gençlik Servisleri Merkezinin işbirliğinde düzenlenen Dünya Gönüllü Gençlik Kampı etkinlikleri kapsamında, 12 ülkeden 20 genç, Kavaklı beldesinde sokak ve cadde temizliği yaptı.
     Kavaklı Belediye Başkan Vekili Şenol Aygün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarın sona erecek kampa Azerbaycan, Sırbistan, Macaristan, Güney Kore, İspanya, Rusya ve Türkiye gibi ülkelerin aralarında bulunduğu 12 ülkeden gençlerin katıldığı söyledi.
     Kampa katılan gençlerin Kavaklı beldesi sokak ve caddelerin temizliğini gönüllü olarak yaptığını belirten Aygün, öğrencilerin kısa sürede Kavaklı beldesi halkı ile kaynaştığını ifade etti.
     Kamp lideri Mithat Komal dünya gençlerinin kampla farklı kültürleri tanıdıklarını dile getirerek, Dünya gençleri gönüllü olarak Türkiyede bazı il, ilçe ve beldelerde, bahçe işleri, sokak temizliği, ağaç kireçleme gibi işler yapıyor. Ortak bir amaç çerçevesinde, toplu etkinlikler yapıyoruz. Aynı dili konuşmayan insanların bir araya gelerek çalışması güzel. Hiç tanımadıkları bilmedikleri küçük beldede, tanımadıkları insanlar için çalışıyorlar. Çalışmalarımızı belediyelerle ortak yapıyoruz şeklinde konuştu.
     Hava sıcaklığının 37 dereceye kadar yükseldiği beldede sıcakta bunalan gençler, itfaiye aracından sıkılan suyla serinledi.
    
     Muhabir: Salim Tiran / Salih Baran
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Dünya gençleri Kırklarelide buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER