Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü

Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü -Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürü Bulut: Çocuk işçiliğini önlemenin en önemli yolu ailelerimizin sosyal ve ekonomik yönden güçlendirilmesinden geçer


MERSİN (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürü Selahattin Bulut, çocuk işçiliğini önlemenin en önemli yolunun, ailelerin sosyal ve ekonomik yönden güçlendirilmesinden geçtiğini bildirdi.
     Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk ve Gençlik Merkezi Müdürlüğünce (ÇOGEM) Büyükşehir Belediyesi önünde 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü dolayısıyla stant açılarak, çeşitli broşürler dağıtıldı.
     İl Müdürü Bulut, standın açılışında yaptığı açıklamada, çocuk işçiliğinin, dünyada sosyal ve ekonomik açıdan önemli bir insan hakları ve çocuk hakları sorunu olduğunu söyledi.
     Dünyada, tahminlere göre 250 milyon civarında çocuğun, yeterli eğitim, sağlık ve özgürlük haklarından yoksun yaşamasına karşılık, Türkiyede çocuk işçiliği ile mücadelede önemli sonuçlar alındığını ifade eden Bulut, Bu sonuçlardan en önemlisi çocuk haklarının Anayasada yer almasıdır dedi.
     Türkiyede çocuk işçiliği ile mücadelenin bir devlet politikası haline geldiğini ifade eden Bulut, şöyle konuştu:
     Bu kapsamda Mersinde yürütülen çalışmalarla sokakta çalışan çocuk sayısında ciddi oranda azalma olması, gerek devletimizin gerekse ilimizin konuya gösterdiği hassasiyetin sonucudur. Başta ÇOGEM ve Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi Müdürlüğünün etkin çalışması neticesinde sokakta çalışan çocuk sayısında ciddi oranda azalma oldu.
     Çocuk işçiliğini önlemenin en önemli yolu ailelerimizin sosyal ve ekonomik yönden güçlendirilmesinden geçer. Bu çerçevede bu yılın 5 aylık döneminde 526 aileye toplam 1 milyon 533 bin 868 TL yardım yapıldı. Bu yardımlar ailenin yoksulluk durumunun ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmalarımızın bir bölümünü oluşturmaktadır.
     ÇOGEM Müdürü Mustafa Sarı da, standın açılmasında destek verenlere teşekkür ederken, 300 çocuğa dondurma dağıtıldı.
    
     Muhabir: Veli Gürgah
     Yayıncı: Süleyman Tıraş
<< Önceki Haber Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER