Dünya Çocuk Hakları Günü

Dünya Çocuk Hakları Günü -CHP Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Yeğen: Antalyada suça sürüklenen çocuklara özgü ayrı kurum yapılmasını istiyoruz


ANTALYA (A.A) - CHP Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Sultan Yeğen, Antalyada suça sürüklenen çocuklara özgü ayrı kurum yapılmasını istediklerini söyledi.
     Yeğen, partililerle Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla Antalya L Tipi Cezaevi önünde basın açıklaması yaptı.
     Dünyada birçok çocuğun ya savaş ya da açlık sınırında yaşam savaşı verdiğini belirten Yeğen, çocukların yetişkinlerden farklı fiziksel, fizyolojik, davranış ve psikolojik özellikleri olduğunu, daha farklı ve özel ihtiyaçlara sahip olduklarını dile getirdi.
     Yeğen, Antalya L Tipi Cezaevinde özgürlükleri kısıtlanmış çocuklar var. Çocuk hakları Gününde özgürlüğünden mahrum kalan çocuklarımızın yanındayız. Hiçbir çocuk, suçlu doğmaz. Hiçbir çocuk bilerek ve isteyerek suç işlemez dedi.
     Devletin suç işleyen çocuklarla ilgilenmek ve onların suç işlemeyi yaşam biçimi durumuna getirmelerini önlemekle yükümlü olduğunu dile getiren Yeğen, şöyle konuştu:
     Devlet ne yazık ki tekrar tekrar suç işliyor. Cezaevinde tutulmak çocukları topluma kazandırmıyor. Buradan çıkan çocuk yeniden suç işleyebiliyor. Suça sürüklenen çocuklar Antalya L Tipi Cezaevinde koğuşları ayrı olsa da yetişkinlerle aynı cezaevi çatısı altında bulunuyor. Antalyada suça sürüklenen çocukların kapalı kapılar ardında, yetişkinlerin bulunduğu cezaevinde tutulmasını istemiyoruz. Çocuk gözüyle bakın çağrısında bulunuyoruz. Nasıl çocuk polisi, çocuk savcısı, çocuk mahkemeleri varsa Antalyada suça sürüklenen çocuklara özgü ayrı kurum yapılmasını istiyoruz. Bu bütünlük sağlandığı zaman çocuklarımız daha sağlıklı bir şekilde topluma kazandırılabilir.
     Yeğen, Antalya L Tipi Cezaevinde 25 çocuğun tutuklu olduğunu, bunların 13ünün ailesiyle kaldığını ifade ederek, daha sonra beraberindekilerle cezaevindeki ihtiyaç sahibi çocuklara verilmek üzere yardım paketlerini cezaevi yönetimine teslim etti.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Dünya Çocuk Hakları Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER