Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla

Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla Hopada lunapark çocuklara ücretsiz


ARTVİN (A.A) - Hopa Belediye Başkanı Turan Kasımoğlu, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla festival alanında bulunan lunaparkın 0-12 yaş çocuklara ücretsiz olarak hizmet vereceğini bildirdi.
     Kasımoğlu, yaptığı yazılı açıklamasında, bir ülkenin geleceği çocuklar olduğunu ifade ederek, Onlar geleceğimizin teminatıdır. Bu nedenle çocukların özel bir duyarlılığa ve özel bir korunmaya ihtiyaçları vardır. Geleceğimiz olan çocuklarımızı onlara daha güzel bir ortam sunduğumuzda geleceğimizi teminat altına almış oluruz dedi.
     Dünya çocuklarına daha iyi bir yaşam sunmak için hazırlanan Çocuk Hakları Sözleşmesi 191 ülke tarafından kabul edildiğini anımsatan Kasımoğlu, şunları kaydetti:
     Sözleşmenin kabulü olan 20 Kasım her yıl Dünya Çocuk Hakları Günü olarak tüm dünyada kutlandığı gibi ülkemizde de kutlanmaktadır. Taraf ülkeler bu sözleşmeyi hazırlarken çocuğun kişiliğinin tam ve uyumlu olarak gelişebilmesi için mutluluk, sevgi ve anlayış havasının içindeki bir aile ortamında yetişmesinin gerekliliğini kabul etmişlerdir. Ayrıca çocuğun toplumda bireysel bir yaşantı sürdürebilmesi için her yönüyle hazırlanmasının ve özellikle barış, değerbilirlik, hoşgörü, özgürlük, eşitlik ve dayanışma ruhuyla yetiştirilmesinin gerekliliğini savunmuşlardır. Tüm çocuklarımızın Dünya Çocuk Hakları Gününü kutluyorum. Gün dolayısıyla festival alanında bulunan lunaparkın 0-12 yaş çocuklara ücretsiz olarak hizmet verecek.
    
     Muhabir: Bayram Sarayoğlu
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER