Dünya Çiftçiler Günü

Dünya Çiftçiler Günü -Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ülgen: "Çiftçiler gününü, yağışın yolaçtığı zarar nedeniyle buruk kutluyoruz" -Manisa Süt Üreticileri Birlik Başkanı Tunca: "2012 yılında üreticilere ödenen destekler çiftç


MANİSA (A.A) - Dünya Çiftçiler Günü, Manisada etkinliklerle kutlandı.
     Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, günü, yağışın yolaçtığı zarar nedeniyle buruk kutladıklarını söyledi.
     Ülgen, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, şiddetli yağış ve dolunun yolaçtığı etkiler nedeniyle burukluk içerisinde günü kutladıklarını belirtti. Sarıgöldeki 25 bin 240 dekarlık bağ alanında önemli ölçüde zararın meydana geldiğini ve üreticinin sıkıntı içerisinde olduğunu kaydeden Ülgen, bu nedenle planladıkları etkinlikleri iptal ettiklerini açıkladı.
     Manisa Süt Üreticileri Birliği Başkanı Veteriner Hekim Ulvi Murat Tunca da yaptığı açıklamada, tarımsal üretimin her kademesinde emeği, alın teri ve göz nuru olan, ülkenin kalkınmasında önemli katkıları bulunan çiftçilerin gününü kutladı.
     Çiftçinin güç şartlarda çalışarak ekonomiye can verdiklerini belirten Tunca, şunları söyledi:
     "14 Mart, Eli nasırlı, alnı terli, aklında üretmek ve bu ülkenin topraklarına değer katmaktan başka düşüncesi olmayan milyonlarca üreticiye atfedilmiş ve tüm dünyada kutlanan bir gündür. Yediğimiz her ekmekte, içtiğimiz her çorbada, giydiğimiz her kıyafette çiftçimizin hakkı ve emeği vardır. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca tarımsal destek ödemeleri kapsamında verilen desteklemeler 2012 yılında da devam etti. 2012 yılında üreticilere ödenen destekler çiftçimizin yüzünü güldürdü. Üreticilerimize ödenen desteklemeler ciddi bir katkı sağlamadı. Tarımı güçlü, çiftçisi mutlu bir ülkenin güneşinin daha parlak, geleceğe dair umudunun daha güçlü, ufkunun daha aydınlık olacağına dair sarsılmaz inancımızı ifade ediyoruz."
    
     Muhabir: Çetin Karabıyık / Mehmet Akif Sarıhan
     Yayıncı: Serdar Yılmaz
<< Önceki Haber Dünya Çiftçiler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER