Dünya Çiftçiler Günü

Dünya Çiftçiler Günü -CHP Çanakkale Milletvekili Sarıbaş ile Çanakkale Ziraat Odası Başkanı Ulus, mesaj yayımladı


ÇANAKKALE (A.A) - CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş ile Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İlhan Ulus, Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Milletvekili Sarıbaş, AK Partinin iktidara geldiği günden beri uyguladığı tarım politikalarının Türkiyeyi dışa bağımlı hale getirdiğini iddia etti.
     En temel besin kaynaklarından pirinç, buğday, mısır, şeker pancarı başta olmak üzere birçok besin kaynağının dışarıdan aldığını öne süren Sarıbaş, şunları kaydetti:
     "Tarıma elverişli iklim, bereketli toprak ve ihtiyacı karşılayabilecek kadar suya sahip olmamıza karşın, AK Parti uyguladığı yanlış tarım politikalarla ülkemizi bağımlı, çiftçilerimizi de hayatta kalma mücadelesi vermek zorunda bırakmıştır. Mazot, gübre, tohum, ilaç gibi tarımın olmazsa olmaz girdilerinin fiyatları hızla yükselirken, üretilen ürünler maliyetleri dahi karşılayamamaktadır. Dünya tarımında söz sahibi olan ülkeler, çiftçilerine devlet olanaklarını seferber ederek, ülkelerinin baş tacı, birinci sınıf vatandaşı yaparak, çiftçiliği cazip hale getirirken, ülkemizde ise durum bunun tam tersidir. Bırakın çiftçilerimizi desteklemeyi, ülkemizde tarımla uğraşanlar adeta cezalandırılmaktadır."
    
     -Ziraat Odası Başkanı Ulusun mesajı-
    
     Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İlhan Ulus, geniş tarım alanları, tarımsal üretim potansiyeli ve zengin ürün çeşitliliğine sahip Türkiyede, tarım sektörünün içinde bulunduğu sorunların aşılmasının yalnızca geçimini tarımdan elde eden vatandaşların değil, devletin ve ulusun ortak sorumluluğunda olduğunu belirtti.
     Türkiyenin güçlü bir tarım sektörüne sahip olmasının dünyadaki önemini artıracağını dile getiren Ulus, mesajında şu görüşlere yer verdi:
     "Zor şartlar altında ve imkansızlıklarla çiftçilik yapan bütün üreticilerin ve bu sektörde en az erkekler kadar bu meslekte emeği olan kadınlarında gününü kutlar, verimli bir yıl geçirmelerini temenni ederim. İlimiz nüfusunun yaklaşık olarak yarısına yakını tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlamaktadır. Tarım sektörünün ilimizin ekonomik ve sosyal yapısında çok önemli bir yeri vardır. Çiftçilerimizin önündeki bürokratik engellerin kaldırılması üreticilerimizin daha rahat kredilere ve diğer tarımsal desteklere ulaşılmasını sağlayacaktır. Çiftçilerimizin sorunlarının çözümünden ve modern anlamda üretim yapmalarında, odamız her zaman üzerine düşeni yapmaktadır."
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Dünya Çiftçiler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER