Dünya 1.si Altunok, İl Milli Eğitim

Dünya 1.si Altunok, İl Milli Eğitim Müdürü Büyükfıratı ziyaret etti


NEVŞEHİR (A.A) - UNESCOnun Dünya Kültür Mirası ile Yaşamak konulu fotoğraf ve kısa film yarışmasında fotoğraf dalında dünya birincisi olan Enes Altunok, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfıratı ziyaret etti.
     Büyükfıratın makamında gerçekleşen ziyarete, Dünya Kültür Mirası Sözleşmesinin 40. yıl dönümü dolayısıyla tüm dünyada UNESCO tarafından düzenlenen Dünya Kültür Mirası ile Yaşamak konulu yarışmaya, Kapadokya fotoğrafları sunumuyla katılan ve dünya 1.si olan Özel Altınyıldız Fen Lisesi 11. sınıf öğrencisi Altunok, Kolej Genel Müdürü Serhat İğdeci ve milli eğitim müdür yardımcıları katıldı.
     Ziyarette Büyükfıratı bilgilendiren Altunok, yarışmada dereceye girdikten sonra bakanlık düzeyinde tebrikler alıp ziyaretler gerçekleştirdiğini, yarışmanın 1.si olarak gittiği Norveçteki gençlik kampında İngilizce olarak Dünya Mirası ve Kapadokya konulu yarım saat süren sunum gerçekleştirdiğini belirtti.
     Türkiyeyi temsil ettiği için çok mutlu olduğunu belirten Altunok, Dünya mirasını Kapadokyada yaşayan biri olarak en iyi bizim koruyacağımıza inanıyorum. Norveçte de bin 200 kişinin takip ettiği kampta buna vurgu yaptım dedi.
     Büyükfırat da, Altunokun elde ettiği başarıdan dolayı kendilerine Milli Eğitim Eğitim Bakanlığından tebrik telefonu geldiğini ve çok gururlandığını belirterek, Altunoku başarısından dolayı tebrik etti.
     Okullarda akademik eğitimin yanı sıra sosyal faaliyetlerin de çok önemli olduğunu kaydeden Büyükfırat, Okullarımızda akademik eğitim kadar sosyal faaliyetlerde çok önemlidir. Ben buna çok değer veririm. Bir kişinin başarılı olmasında sosyalleşmenin etkisi çok büyüktür. Bunun bir örneği de karşımda oturuyor. Enes belkide ileride dünyanın en iyi fotoğrafçısı olacaktır dedi.
     Ziyaret sonunda Büyükfırat, Altunoka tablet bilgisayar ve altın hediye etti. Altunok da, Büyükfırata çiçek ve çektiği bir fotoğrafı takdim etti.
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Dünya 1.si Altunok, İl Milli Eğitim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER