Dubaide Türkiye ve Bursa stantlarına ziyaretçi

Dubaide Türkiye ve Bursa stantlarına ziyaretçi akını -Birleşik Arap Emirlikleri Abu Dhabi Büyükelçisi Altay: "Tarihi ve kültürel mirasının yanı sıra Uludağı, denizi, gölleri, şelaleleri, ormanları, termal kaynakları ile Bursa Arap d


BURSA (A.A) - Türkiyenin Birleşik Arap Emirlikleri Abu Dhabi Büyükelçisi Vural Altay, Bursa Valiliğinin turizm hedefleri doğrultusunda yürüttüğü çalışmaların her türlü övgüye layık olduğunu söyledi.
     Türkiyeden de çok sayıda firmanın katıldığı Ortadoğunun en önemli fuarı olan Dubai ATM başladı. Bursa Vali Yardımcısı Samet Ercoşkunun da katıldığı fuarda, Türkiye ve Bursa stantları ziyaretçi akınına uğradı.
     Bursa standını ziyaret eden Birleşik Arap Emirlikleri Abu Dhabi Büyükelçisi Vural Altay, Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun ile görüştü. Türkiyenin turizm açılımında Bursa ve çevresinin büyük önem arz ettiğini belirten Altay, "Bursa Valiliği turizm hedefleri doğrultusunda yürüttüğü çalışmalar her türlü övgüye layıktır" dedi.
     Körfez Bölgesinden Bursaya yönelik ciddi bir ilgi olduğuna işaret eden Büyükelçi Altay, şöyle devam etti:
     "Bursa Valiliğinin yürüttüğü aktif politika ve çalışmalarla bu ilginin daha da artırılması büyük önem arz ediyor. Tarihi ve kültürel mirasının yanı sıra Uludağı, denizi, gölleri, şelaleleri, ormanları, termal kaynakları ile Bursa Arap dünyasında haklı bir şöhrete kavuştu."
     Turizmin gelişmesi için yürütülen çalışmaların aynı zamanda Türkiyenin 2023 turizm hedefleri açısından da önemli olduğunu anlatan Altay, şunları kaydetti:
     "Malum olduğu üzere ülkemizin 2023 yılında önce 50 milyon sonra da 60 milyon turist olarak revize edilen hedefi var. Bu hedefe giden yolda Bursanın gayreti çok önemli. Kaldı ki Bursa turizm altyapısı konusunda önemli yatırımlara sahne oluyor. Dolayısıyla Bursanın örnek alınması gerekiyor."
     Vali Yardımcı Samet Ercoşkun da ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Bursanın 2023 yılında 5 milyon turist hedefi olduğunu hatırlattı.
     Son dönemde Vali Şahabettin Harput öncülüğünde, yerel yönetimler ve özel firmaların desteğiyle yürütülen tanıtım çalışmalarının önemine işaret eden Ercoşkun, "Bu gayret ve projeler her yıl Bursayı ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısına da yansıyor. Doğru yolda olduğumuzu biliyoruz. Ancak şimdi hedefimiz dünyanın en önemli termal turizm merkezi projesi olan Dağyeniceyi hayata geçirmek. Avrupa Termal Kentler Birliğinin Türkiye-den tek üyesi olan Bursa, bu yatırımla dünya turizminde ezberleri bozacak. Bu projenin yanı sıra Bursa-ya kazandırmayı arzuladığımız Sağlık Serbest Bölgesi ile de sağlık turizminde çıtayı daha da yükselteceğiz" diye konuştu.
     İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Turizm Tanıtma Birliği Encümen Üyesi Nihat Çubukçu ile çeşitli sağlık ve turizm firmalarının temsilcilerinin yer aldığı 29 kişilik heyet Dubai ATMde yer aldı.
     Bursanın tanıtımının yanı sıra sektör temsilcilerinin görüşmeler yaptığı fuarda, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) da stant açtı.
     Bu yıl 20ncisi düzenlenen Dubai ATMye, 87 ülkeden 2 bin 500 firma katılıyor.
     Dubai Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezinde (DICEC) 22 bin metre karelik alanda düzenlenen fuar 9 Mayısta sona erecek.
    
     Muhabir: Burak Akay
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Dubaide Türkiye ve Bursa stantlarına ziyaretçi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER