DÜde 4 ayda bin 850 hasta

DÜde 4 ayda bin 850 hasta sağlığına kavuştu


DİYARBAKIR (A.A) - Dicle Üniversitesi (DÜ) hastanelerinde 4 ayda bin 850 yaralanma ve travmalı hastaya cerrahi girişim uygulandı.
     DÜ Acil Servisine başvuran ve ön müdahaleden sonra Kalp Damar Cerrahisi Kliniğinde tedavi altına alınan bin 850 yaralı ve travmalı hasta yapılan ameliyatlarla sağlığına kavuştu.
     Kalp Damar Cerrahisi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Ahmet Çalışkan, DÜ hastanelerinin bölgeye hitap ettiğini belirterek, acil servise Batman, Mardin, Siirt, Diyarbakır Nusaybin, Cizre, Şırnak il ve ilçelerinden normal kalp ve damar hastalarının yanı sıra damar yaralanması ve travması geçiren hastaların da geldiğini bildirdi.
     Çalışkan, bu yılın ilk 4 ayında ateşli silah, kesici ve delici aletle yaralanma başta olmak üzere trafik kazası, yüksekten düşme ve elektrik çarpması sonucu damar yaralanması ve travması geçiren toplam bin 850 hastayı ameliyat ederek sağlığına kavuşturduklarını belirterek, Günde 10-15 tane bu tür vakalar geliyor. Bunların, modern, hijyen ve son teknoloji cihazlarla donatılmış Kalp Hastanesinin yeni binasında gerekli ameliyat ve tedavilerini yapıyoruz diye konuştu.
     (MRL-İC)
<< Önceki Haber DÜde 4 ayda bin 850 hasta Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER