DTO İzmir Şubesi meclis toplantısı

DTO İzmir Şubesi meclis toplantısı -DTO Şube Başkanı Dologh: (EXPO Yürütme Komitesi Başkanlığı) İzmirde hizmet için varım, seçerlerse savaşırım, seçmezlerse de küsmem


İZMİR (A.A) - Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şube Başkanı Geza Dologh, EXPO 2020 İzmir Yürütme Komitesi Başkan adaylığı konusunda İzmirde hizmet için varım, seçerlerse savaşırım, seçmezlerse de küsmem yorumunda bulundu.
     Dologh, DTO haziran ayı olağan meclis toplantısında yönetim kurulu faaliyetleri hakkında yaptığı sunumun ardından meclis üyelerinin EXPO süreciyle ilgili sorularını yanıtladı.
     Meclis Üyesi Halil Demirin Yürütme Komitesi Başkanı Mahmut Özgenerin yerini almayı düşünür müsünüz sorusuna Dologh şu karşılığı verdi:
     Yerine düşünecek olan kişi ben değilim. Yerine kimi yapacağını yasada açıkça belirtiyor. Yönlendirme Kurulu Başkanı Valimiz önerir ve Yönlendirme Kurulu kararıyla seçilir. Aday olma şartı yok. Adaylığı Vali Bey seçiyor. Bu konuda medya benim epey ağzımdan laf almak istedi ama ben her zaman söylüyorum İzmir için canımı veririm. İzmirde hizmet için varım seçerlerse savaşırım, seçmezlerse de küsmem.
     Dologh, Pariste yapılan EXPO sunumunu değerlendirerek, konuşma yapan Lucien Arkas ve Doktor Mehmet Özün konuşma süresini aşmasından dolayı sunumun 9 dakika geç bitmesinin dışında bir eleştiri almadıklarını söyledi.
     Bir gazetecinin BIE Genel Sekreteri Vicente Loscartalese İzmirde Yürütme Komitesindeki üç istifayı sorduğunu da aktaran Dologh, Kötülük uzaktan gelmez, içimizden gelir. Loscartales aynı zamanda deneyimli bir diplomat olduğu ve çok akıllı olduğu için bunun ailevi ve ülke içinde çözülmesi gereken bir konu olduğunu söyledi. Bence de kendi içimizde halletmek, yurtdışında bu konuyu açmamak, konuşmamak lazım. İçerdeki sorunlarımızı dışarı taşımamalıyız. Sevgi ve saygı önemli dedi.
    
     -Balık stoklarının korunması-
    
     Toplantıda, Meclis Üyesi Mehmet Aksoy balık stoklarının korunması, av baskısının azaltılması ve sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ruhsatlı gemisini avcılıktan çıkaranlara teşvik sistemi verilmesiyle ilgili bilgi verdi.
     Gemi boyunun her bir metresi için ödenecek destek miktarının artırılması gerektiğini dile getiren Aksoy, İtalyada bunun güzel bir örneğinin yaşandığını belirtti.
     Aksoy, İtalyada teşvikler metre üzerinden değil, groston üzerinden veriliyor. Biz bunu Ulaştırma Bakanlığına sunduk ama kabul edilmedi diye konuştu.
    
     Muhabir: Gülcan Kaplan / Senem Yazıcı
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber DTO İzmir Şubesi meclis toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER