DSP Genel Sekreteri Erçelebi:

DSP Genel Sekreteri Erçelebi: -Dünyanın hiçbir yerinde 11 yıldır yapılan tüm seçimlerde oylarını artırarak çıkan bir iktidar partisi yok, bunun nedeni Meclisteki muhalefet partileridir


GİRESUN (A.A) - Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, Dünyanın hiçbir yerinde 11 yıldır yapılan tüm seçimlerde oylarını artırarak çıkan bir iktidar partisi yok, bunun nedeni Meclisteki muhalefet partileridir dedi.
     Erçelebi, partisinin Giresun İl Başkanlığı 9. olağan kongresinde yaptığı konuşmada, muhalefet partilerini eleştirdi.
     Tutuklu milletvekilleri konusuna değinen Erçelebi, Şimdi soruyorum, siz bu tutuklu milletvekilleriniz için ne yaptınız- Ana muhalefet partisi genel başkanı Adanada, Üniter yapının, bölünmez bütünlüğün teminatı biziz diyor. Sen ilk önce iki milletvekilini parlamentoya getir de ondan sonra bu bölünmez yapının teminatı ol. Eğer teminat ana muhalefetse vay halimize. Kendisine hayrı olmayan birisinin millete hayrı olmaz diye konuştu.
     Muhalefet partilerine yönelik, Sizin göreviniz AKPyi büyütmek mi, eğer öyleyse lütfen söyleyin biz de bilelim ifadesini kullanan Erçelebi, şunları kaydetti:
     Dünyanın hiçbir yerinde 11 yıldır yapılan tüm seçimlerde oylarını artırarak çıkan bir iktidar partisi yok, bunun nedeni Meclisteki muhalefet partileridir. Çünkü o muhalefet partileri sırayla ve yarışarak AKPnin değirmenine su taşımaktadır. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde MHP, AKPden önce koşmaya başladı.
    
     Muhabir: Gültekin Yetgin
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber DSP Genel Sekreteri Erçelebi: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER