DSP Genel Başkanı Türker, Uşakta

DSP Genel Başkanı Türker, Uşakta -"DSPnin iktidar olduğu dönemin araştırılması için TBMMde komisyon kurulsun" (Görüntülü-Fotoğraflı)


UŞAK (A.A) - Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, "DSPnin iktidar olduğu dönemin araştırılması için TBMMde komisyon kurulsun" dedi.
     Türker, İstanbul Düğün Salonunda düzenlenen DSP Uşak İl Teşkilatının 9uncu olağan kongresine katıldı.
     Konuşmada, çözüm sürecine değinen Türker, atılan adımların yanlış olduğunu öne sürdü. Süreçle ilgili halkın bir şey bilmediğini savunan Türker, "Çözüm süreci konuşulmaya başlandı, CHP akil adamlar komisyonu kurulması için önerge verdi. Bu konuda uyarıda bulundum. Akil İnsanlar Heyeti AK Parti ve Başbakan tarafından belirledi, şimdi söylediklerim ortaya çıkıyor" dedi.
     DSP iktidarı döneminde terör sorununun bitmek üzere olduğunu ve hiçbir şehit cenazesinin kalkmadığını söyleyen Türker, şöyle konuştu:
     "DSPnin iktidarı dönemin araştırılması için TBMMde komisyon kurulması fikrini destekliyoruz. DSP adına, Bülent Ecevit adına o tarihte yapılanları açıklamaya hazırız. Buradan Meclis Başkanlığına çağrıda bulunuyorum. Her komisyonun toplantısına katılmam için davetiye gönderilsin, sorulacakları ben cevaplayayım. Verilemeyecek hesabımız yok" dedi.
     İl başkanlığına Bahtiyar Benlinin aday olduğu kongrede, konuşmaların ardından seçime geçildi.
    
     Muhabir: Soner Kılınç
     Yayıncı: Serdar YIlmaz
<< Önceki Haber DSP Genel Başkanı Türker, Uşakta Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER