DSO Yönetim Kurulu Başkanı Keçeci:

DSO Yönetim Kurulu Başkanı Keçeci: 2012, Denizlili sanayicinin ihracatta ve istihdamda rekorlar yılı oldu


DENİZLİ (A.A) - Denizli Sanayi Odası (DSO) Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, 2012nin, Denizlili sanayicinin ihracatta ve istihdamda rekorlar yılı olduğunu söyledi.
     Keçeci, kasım ayı ihracat rakamlarıyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, Denizlili ihracatçının kasım ayında 268 milyon dolar ile tüm zamanların en yüksek aylık ihracat rakamına imza attığını ifade etti.
     Bir önceki rekorun eylül ayında 252 milyon dolar ile geldiğini hatırlatan Keçeci, 2012, Denizlili sanayicinin ihracatta ve istihdamda rekorlar yılı oldu. Geçen senenin gerisinde bir performans izleyen yıllık ihracatımız, kasım ayı itibariyle 2011 rakamlarını geçti dedi.
     Ocak-Kasım 2012 döneminde 11 aylık ihracat rakamının 2 milyar 520 milyon dolara ulaşarak 2011in aynı dönemine ait 2 milyar 517 milyon doları geride bıraktığına dikkati çeken Keçeci, şöyle konuştu:
     Oysa daha birkaç ay önce, ağustos ayı sonunda geçen yılki rakamların yüzde 4 gerisinde olduğumuzdan söz ediliyordu. Aslında o dönemde de ihracat rakamlarının hem miktar hem de bedel olarak yorumlanması gerektiğini ayrıca eğer ana hammadde borsa malı ise buradaki değişikliği dahi esas alma zorunluluğunu vurgulamıştım. Ana hammadde fiyatlarındaki düşüş nedeniyle sadece bedel olarak ihracat rakamımızın geçen yılın gerisinde olduğuna fakat miktar olarak geçen senenin üzerinde olduğumuza işaret etmiştim. Kasım ayı sonunda 11 ay itibarıyla ihracatımız geçen senenin rakamını geride bıraktı. Bu dönemde 2011e göre ihracattaki ana hammaddelerimizin fiyatlarında, pamukta yüzde 40,04, bakırda yüzde 9,53, demirde yüzde 22,94lük düşüşler yaşandı. Dolayısıyla miktar olarak geçen senenin çok fazla üzerinde ihracat gerçekleştirdiğimizi rahatlıkla söylenebiliriz.
    
     -Bir rekor da istihdamdan-
    
     Keçeci, Denizlide ihracatta yaşanan bütün bu olumlu gelişmelerin ışığında, istihdamdan da beklenen iyi haberlerin geldiğini, 2012 Eylül ayı itibarıyla sigortalı çalışan sayısının tüm zamanların en yüksek rakamı olan 167 bin 631 kişiye ulaştığını açıkladı.
     2011 Eylül ayına göre Denizlide zorunlu sigortalı sayısının 11 bin 550 kişi arttığını dile getiren Müjdat Keçeci, Bu artışa tekstil sektörü damga vuruyor. Tekstilde yaşanan 3 bin 43 kişilik artışla tekstil sektöründe çalışan sayısı 42 bin 592ye yükseldi. Tekstilde her iki çalışanımızdan biri kadın. Dolayısıyla kadınların istihdamı bakımından da tekstil sektörü bizim için ekstra anlam ifade ediyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Zeynep Hoşgörür
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber DSO Yönetim Kurulu Başkanı Keçeci: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER