DPÜde İslamda İlmi Hayat konferansı

DPÜde İslamda İlmi Hayat konferansı -İlahiyatçı Yazar Prof. Dr. Uludağ: Kuran-ı Kerim, nazil olduğu günden itibaren doğrudan ve dolaylı olarak ilmin, fikrin, aklın, basiretin önemini vurgulamıştır


KÜTAHYA (A.A) - İlahiyatçı Yazar Prof. Dr. Süleyman Uludağ, Kuran-ı Kerimin, nazil olduğu günden itibaren doğrudan ve dolaylı olarak ilim, fikir, akıl ve basiretin önemini vurguladığını bildirdi.
     Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Prof. Dr. Uludağ, DPÜ İlahiyat Fakültesince İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde düzenlenen İslamda İlmi Hayat konulu konferansta, geçen yıl kurulan fakülteye başarılar diledi.
     Medeniyetlerin gelişmelerinde ilim ve sanatın önemli olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Uludağ, şunları kaydetti:
     İlmi, fikri ve sanat hayatının gelişmiş olması, oradaki kültürün, medeniyetin ve toplumun gelişmesini gösterir. En sağlam gösterge, ilmi, fikri, sanat gelişmeleridir. Bu gelişmeler, toplumun ve toplumla ilgili kültür ve medeniyetin gelişmişliğini ve gelişme seviyesini gösterir. Bu çok önemlidir. Aynı şekilde gelişmemiş olması ile ilim, fikir ve sanatın gelişmemesi de o toplumun zafiyetine, gelişmemişliğine delalet eder. Toplumların gelişmesi ile ilim ve fikrin bire bir ilişkisi vardır. Tarihte de böyle olmuştur. Tarihte pek çok medeniyetler görmekteyiz. İslamiyet, insanları ilme teşvik eder. Kuran-ı Kerimde, Hadis-i Şeriflerde ilme büyük önem verilmiştir. Kuran-ı Kerim, nazil olduğu günden itibaren doğrudan ve dolaylı olarak ilmin, fikrin, aklın, basiretin önemini vurgulamıştır. Hadis-i Şeriflerde de aynı vurguya rastlanır. Hazreti Muhammed, sahabeyi ilme teşvik etmiş, onlardan okuma yazma öğrenmelerini istemiştir.
     DPÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Kemikli de Prof. Dr. Uludağa teşekkür ederek, Kütahyanın yetiştirdiği Sunullah Gaybi ve Evliya Çelebi gibi değerlere önem verdiklerini ve eskiden kentte faaliyet gösteren yaklaşık 40 medresede birçok öğrenci yetiştirildiğini belirtti.
     Daha sonra, DPÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kaan Erarslan tarafından Prof. Dr. Uludağa, üzerinde DPÜ amblemi bulunan çini tabak hediye edildi.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber DPÜde İslamda İlmi Hayat konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER