DP Genel Başkanı Uysal:

DP Genel Başkanı Uysal: Milletimizin beklentisi kısır tartışmaların dışına çıkarak, kendi meselelerini çözen bir sistem değişikliğidir


TRABZON (A.A) - Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Milletimizin beklentisi kısır tartışmaların dışına çıkarak, kendi meselelerini çözen bir sistem değişikliğidir dedi.
     Uysal, kent merkezindeki bir otelde düzenlediği basın toplantısında, Türkiyenin büyüklüğünü her vesile ile farklı siyasi organizasyonlar da olsa herkesin kabul ettiğini ifade ederek, Bu büyüklüğe yaraşır siyaseti ortaya koyduğumuz zaman bugünkü kronikleşen meseleleri çözebiliriz. Yeter ki amaca uygun araçları, amaca uygun siyaseti sonuç alacak bir şekilde ortaya koyalım diye konuştu.
     Bugün Türkiyede var olan geçerli siyasal sistemin, Türkiyenin meselelerini bir sistem dahilinde çözmede yetersiz kaldığını iddia eden Uysal, şöyle devam etti:
     Bu anlamda yeniden siyasi, iktisadi bütünleşmeyi sağlayacak bir anlayış ve kucaklayıcı mantığı Türkiyenin önüne koyacak bir siyaset anlayışına ihtiyacımız var. Demokrat Parti olarak biz bugün iktidar ile ilgili değerlendirmelerimizi bir hasımlık içerisinde değil ama siyasetin meşru çizgileri içerisinde bir rekabet parantezi aralığında görerek siyasetimizi ortaya koymanın çabası içerisindeyiz. Türkiyenin ve dünyanın değişen şartlarını iyi anlayarak gücünün, kudretin farkında olan bir potansiyeli ortaya çıkaracak bir aklı ortaya koymak ülkenin en önemli meselesidir. Milletimizin beklentisi kısır tartışmaların dışına çıkarak, kendi meselelerini çözen bir sistem değişikliğidir.
     Gültekin Uysal, Türkiyede uzun süredir bekletilen bir anayasa değişikliği meselesi olduğunu belirterek, bu gidişle, bu uzlaşmayla, yeni bir anayasanın çıkmayacağını savundu.
     Uysal, Türkiyede son 50 yılda önemli sıçrama hamleleri yapıldığını, ama bugün hala yapılacak önemli atılımlar olduğunu da kaydetti.
     Türkiyenin uzunca yıldır terörle mücadele ettiğini de söyleyen Uysal, Bulunduğumuz nokta itibariyle siyasi iktidarlar terörü hoş göremez, terör konusuna tereddüt ile bakamaz diye konuştu.
    
     Muhabir: Zafer Sel / Tuncay Bekar
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber DP Genel Başkanı Uysal: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER