DP Genel Başkanı Uysal, Simavda:

DP Genel Başkanı Uysal, Simavda: (Terörle mücadele) Cumhuriyeti kıt kanaat imkanlarla kurmuş iradenin elbette bugün bu ülkeyi bir arada tutacak gücü ve imkanı vardır


KÜTAHYA (A.A) - Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, terörle mücadeleye ilişkin, Cumhuriyeti kıt kanaat imkanlarla kurmuş iradenin elbette bugün bu ülkeyi bir arada tutacak gücü ve imkanı vardır dedi.
     Uysal, Kütahyanın Simav ilçesinde, Eynal Kaplıcalarındaki belediyeye ait tesislerde partilileriyle düzenlediği toplantıda, ülkeyi yönetenlerin birinci sorumluluğunun, ülkenin birlik ve beraberliğini sağlamak başta olmak üzere kendi insanının, doğduğu topraklarda alın terinin karşılığını alabildiği bir iklimi oluşturabilmek olduğunu söyledi.
     Türkiyenin sınırları içinde bir milli devlet olmakla beraber Balkanlar, Ortadoğu ve Orta Asyada arkasında bıraktığı hicranlı topraklar ve pek çok sorumlulukları bulunduğunu belirten Uysal, şöyle devam etti:
     Hataydan Sinaya doğru bir hat çizdiğimizde huzurlu bir bölgenin olmadığını biliyoruz. Bu bölgenin bu huzursuzluğu ve sancılarının Türkiyeye yöneldiğini de biliyoruz. Çünkü bölgede cereyan eden hadiseleri Suriye vesilesiyle gördük. Hele hele Suriye konusunda Türkiyenin öncelikleri gözetilmeden, ahbap çavuş ilişkileriyle belirlenen ve Libya benzeri bir hızlı dönüşüm olacağı öngörüsüne dayanan dış politika tercihleri, Türkiyeyi adeta bu sıcak çatışmanın tarafı haline getirdi. Bu büyük ülke, Cumhuriyet tarihi boyunca komşu ülkelerdeki hiçbir çatışmanın tarafı olmamıştır. Olanca ağırlığınca komşu ülkede rejimin değişmesine taraf olacaksınız, karşıdan da size yönelik birtakım hareket ve tacizler olacağını beklemeyeceksiniz. Böyle bir şey olamaz.
    
     -Hiçbir meselemizi başka ülkelere havale edemeyiz-
    
     Uysal, Türkiyenin, başta maliye politikaları olmak üzere yapısal dönüşümleri yapamadığını savundu.
     Türkiyenin kendi sorunlarını çözebilecek gücü olduğunu dile getiren Uysal, Terör başta olmak üzere hiçbir meselemizi başka ülkelere havale edemeyiz. Hangi meselemizi başka ülkelere havale etmişsek, vatandaşlarımızla başka başkentler üzerinden konuşmaya çalışmışsak, o meselemizde hep kaybetmişizdir diye konuştu.
     Uysal, terör sorununda 1991 yılından itibaren başka, 2003 yılı sonrası başka bir evreye geçildiğini öne sürdü.
     Türkiyenin, Suriyedeki olaylarla ilgili politikaları da ele alındığında terör sorununun önce bölgesel, ardından uluslararası sorun haline dönüşmeye yöneldiğini ileri süren Uysal, şunları kaydetti:
     Cumhuriyeti kıt kanaat imkanlarla kurmuş iradenin elbette bugün bu ülkeyi bir arada tutacak gücü ve imkanı vardır. Bütün hata, zafiyet ve eksikliklere rağmen Türkiyenin silahlı kuvvetleri ve emniyet güçleri canhıraş bir şekilde bu mücadeleyi vermektedir. Türkiye inşallah bu meselelerini çözecek, en kısa sürede kendi meselelerini aşarak bölgede sözünün karşılığı olan öngörülebilir bir ülke olarak varlığını ortaya koyacaktır.
     Uysal, daha sonra Simav Belediye Başkanı Kasım Karahanı makamında ziyaret ederek, ilçede yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi aldı.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber DP Genel Başkanı Uysal, Simavda: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER