Dördüz Bengal kaplanlarına bebek gibi bakılıyor

Dördüz Bengal kaplanlarına bebek gibi bakılıyor -Konya Karatay Hayvanat Bahçesinde dünyaya gelen dördüz Bengal kaplanları, annelerinin strese girmemesi için kimseye gösterilmiyor


KONYA (A.A) - Konya Karatay Hayvanat Bahçesinde dünyaya gelen dördüz Bengal kaplanlarına adeta bir bebek gibi bakım yapılıyor.
     Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi Müdürü Mehmet Ali Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 8 yıl önce Gaziantepten getirilen ve 4 yıldır birlikte olan anne ve baba kaplanın, yaklaşık iki ay önce ikinci kez dört yavru birden dünyaya getirdiğini hatırlattı.
     Yavrulara uzman görevliler gözetiminde bakıldığını anlatan Can, anne kaplanın strese girmemesi için sağlığı düşünülen yavruların şimdilik kimseye gösterilmediğine dikkati çekti.
     Daha önceki yıllarda yavruları dışarı çıkardık, sonra anne kaplan emzirmeyi bıraktı, yavrusunu kabul etmedi diyen Can, şu anda yavruların anne sütüyle beslendiğini kaydetti.
     Yavruların et yemeye başlayıncaya kadar dışarı çıkartılmayacağını söyleyen Can, yavru kaplanların özel odaya alınarak bakımlarının yapıldığını bildirdi.
     Can, anne ve yavru kaplanların sağlığının yerinde olduğunu belirterek, Anne ve yavru kaplanların rahat etmesi için onları özel bakım odasına aldık. Veteriner kontrolünde bakımları yapılıyor. Gerektiğinde vitamin ve mineral desteği sağlıyoruz. Onlara adeta bebek gibi bakıyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: İbrahim Yozoğlu / Metin Bolat
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Dördüz Bengal kaplanlarına bebek gibi bakılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER