Dolandırıcıları Real Madrid eşofmanı yakalattı

Dolandırıcıları Real Madrid eşofmanı yakalattı -ATMlere düzenek yerleştirip müşterilerin kart bilgilerini kopyalayarak dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen 3 kişiyi, zanlılardan birinin giydiği Real Madrid eşofmanı ele verdi


BURSA (A.A) - Bursada, ATMlere düzenek yerleştirip müşterilerin kart bilgilerini kopyalayarak dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen 3 kişiyi, zanlılardan birinin giydiği Real Madrid eşofmanı ele verdi.
     Bursa Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, merkez Osmangazi ilçesi Atatürk Caddesindeki bir bankanın ATMsine 2 kişinin düzenek yerleştirdiği, aralarındaki bir kişinin de üzerinde Real Madrid eşofmanı olduğu ihbarı üzerine harekete geçti.
     Zanlıların olay yerinden kaçtığını belirleyen ekipler, çevrede güvenlik önlemi aldı. Atatürk Caddesinde şüpheli bir otomobili durduran polis, kimlik kontrolü sırasında araçtaki kişilerden birinin Real Madrid eşofmanı giydiğini fark etti.
     Otomobildeki Real Madrid eşofmanı giyen Ali Ç. (29) ile Aslıhan Syi (26) gözaltına alan polis, kart bilgilerini bilgisayara aktardığı belirlenen Orçun P. (34) ise bir çay bahçesinde yakalandı.
     Ele geçirilen diz üstü bilgisayar ve ATM düzenekleri incelemeye alınırken, en az 30 vatandaşın kart bilgilerinin kopyalandığı tespit edildi.
     Öte yandan, zanlıların kopyaladıkları kart numaralarını internet üzerinden Taylandda bağlantılı oldukları kişilere gönderdikleri, bu bilgilerle başka kişiler üzerine kredi kartları çıkarıp şifresiz alışveriş yaparak, paraya çevirdikleri öğrenildi.
     Emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar, tutuklandı.
    
     Muhabir: Doğukan Altınay / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Dolandırıcıları Real Madrid eşofmanı yakalattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER