Dolandırıcılar 100 kilometre götürdü

Dolandırıcılar 100 kilometre götürdü -Kayseride, telefonda kendisini polis olarak tanıtan kişinin dolandırıcı olduğunu 100 kilometre yol gittikten sonra anlayan kişi dolandırılmaktan son anda kurtuldu (Fotoğraflı-Görüntül


KAYSERİ (A.A) - Kayseride, telefonda kendisini polis olarak tanıtan kişinin dolandırıcı olduğunu 100 kilometre yol gittikten sonra anlayan kişi dolandırılmaktan son anda kurtuldu.
     Kayserinin Pınarbaşı ilçesinde çiftçilik yapan Ercan Kaplanı (46) arayan kişi kendisini polis olarak tanıttı.
     Kaplana kimlik bilgilerinin terör örgütünün eline geçtiğini söylen dolandırıcı, Terör örgütü sizin adınıza 60 bin lira kredi çekti. Bu paranın bir kısmı sizin hesabınızda. Örgütün kullanmaması için parayı hesabınızdan çekip bizim vereceğimiz hesaba yatırmanız gerekiyor diyerek Kaplanı dolandırmak istedi.
     Dolandırıcıların istediği parayı yatırmak için 100 kilometre mesafedeki Pınarbaşı ilçesinden şehir merkezine gelen Ercan Kaplan 900 liralık nakit para limiti olan kredi kartından parayı çekti.
     Telefondaki kişinin vermiş olduğu hesap numarasına yatırmak üzereyken dolandırıldığını fark eden Kaplan, bankadaki güvenlikten polis çağırmasını istedi.
     Kısa zamanda bankaya gelen Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri Kaplanı dolandırılmaktan kurtardı.
     Emniyetteki ifadesinin ardından gazetecilere açıklama yapan Kaplan, başından beri şüphelendiğini fakat dolandırıcıların telefonu kapattırmamak için büyük uğraş verdiğini söyledi.
     Kaplan bu tür olayların bir daha yaşanmaması için, vatandaşları bu tip durumlarda 155i aramaları konusunda uyardı.
    
     Muhabir: Sercan Küçükşahin / İsmail İçer
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Dolandırıcılar 100 kilometre götürdü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER