DOKA desteği ile ürettikleri el sanatlarını

DOKA desteği ile ürettikleri el sanatlarını internet üzerinden satacaklar


GİRESUN (A.A) - Giresunda, Dereli Kültür ve Turizm Derneğince hazırlanan Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansınca (DOKA) desteklenen Dereli İlçesinin Geleneksel El Sanatlarının Turizme Kazandırılması Projesi düzenlenen sergiyle sona erdi. Proje kapsamında üretilen el sanatları www.derelikurturturizm.com sitesi üzerinden satışa sunulacak.
     Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü binasındaki serginin açılışına CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Vali Yardımcısı Polat Kara, Dereli Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, Halk Eğitim Müdürü Harun Karabürk, proje yetkilileri, kursiyerler ve davetliler katıldı.
     Vali Yardımcısı Kara, açılışta yaptığı konuşmada, gündelik hayatta proje kavramıyla sürekli karşılaşıldığını, bunun hayata geçirilmesinin çok önemli olduğunu söyledi.
     Kara, projenin uygulanmasıyla güzel ve somut neticeler elde edilmesinden mutluluk duyduklarını ifade eden Kara, Derneğimiz, DOKAnın imkanlarını güzel şekilde değerlendirmiştir. Yörenin el sanatlarını ön palana çıkaran güzel eserler oluşturmuştur. Bu güzel eserlerimiz böylece gelecek kuşaklara da aktarılmış olacaktır. Derneğimizi bu anlamlı çalışmasından dolayı kutluyorum dedi.
     Dernek Başkanı Canan Piri ise her birinin içinde bir kültür barındıran dasdar, ip dokuma, sepet örücülüğü gibi geleneksel el sanatlarının artık kaybolup gitme tehlikesi altında olduklarını fark ederek çalışma başlattıklarını anlatarak, şöyle konuştu:
     Projemizdeki amacımız, ilçemizin kültür değerlerinin unutulmasını engellemek ve yeniden üretilir hale getirmektir. Proje kapsamında ürettiğimiz hediyelik eşyanın tanıtımı ve satışı, ilçenin kalkınmasına, tanınmasına katkı sağlayacaktır. Üretilen hediyelik eşyaların siparişi, www.derelikurturturizm.com adresinden yapılabilmektedir. Projemizde emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.
    
     Muhabir: Gülizar Şenel
<< Önceki Haber DOKA desteği ile ürettikleri el sanatlarını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER