Doğubayazıtta su baskını

Doğubayazıtta su baskını -Aşırı yağışlar nedeniyle Doğubayazıt ilçesine bağlı Çiftlik Köyünde su baskını meydana geldi (Fotoğraflı - Görüntülü)


AĞRI (A.A) - Ağrının Doğubayazıt ilçesine bağlı Çiftlik Köyünde, aşırı yağışlar nedeniyle su baskını meydana geldi.
     Ağrı Dağının eteklerinde bulunan dere yataklarında, aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen taşma sonucu, ilçe merkezine 25 kilometre uzaklıktaki Çiftlik köyünde su baskını yaşandı.
     Kızılay Doğubayazıt Şube Başkanı Ali Efe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, su baskını olduğu bilgisinin kendilerine ulaşmasının ardından bölgeye çadır ve gıda yardımı gönderdiklerini söyledi.
     Evi zarar gören vatandaşlara çadır ve gıda yardımında bulunacaklarını belirten Efe, şunları kaydetti:
     Kızılay Şube Başkanlığı olarak bölgeye çadır ve gıda maddesi göndermek için çalışma başlattık. Dünden beri aralıksız yağan yağmur nedeniyle meydana gelen su baskınında mağdur olan vatandaşlarımıza daha kolay yardım edebilmek için İl Afet Müdürlüğü ve Doğubayazıt Belediyesi ile ortak çalışma yürütüyoruz. Ağrı merkezde bulunan Kızılaya ait depolardan da çadır ve battaniye yardımları bölgeye gönderilmek üzere yola çıktı.
     Bu arada, su baskınlarının dere yataklarına yakın bazı evlere zarar verdiği, her hangi bir can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığı öğrenildi.
    
     Muhabir: Selahattin Kaçuru - Selami Küçükoğlu / Muharrem Aksakallı
<< Önceki Haber Doğubayazıtta su baskını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER