Doğu Anadoluda kış

Doğu Anadoluda kış -Gece en düşük hava sıcaklığı eksi 14 dereceyle Karsta ölçüldü


ERZURUM (A.A) - Doğu Anadolu Bölgesinde gece en düşük hava sıcaklığı eksi 14 dereceyle Karsta ölçüldü.
     Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi alına giren Doğu Anadolu Bölgesinde soğuk hava etkili oluyor.
     Bölgede kar yağışından dolayı Ağrıda 39, Erzurumda 12 ve Iğdırda 4 olmak üzere 55 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. İl Özel İdaresi Sekreterliğine bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor.
     Kent merkezlerinde yapılan son ölçümlere göre kar kalınlıkları Ağrıda 21, Karsta 17, Erzurumda 6 ve Ardahanda 4 santimetre. Belediye ekipleri, kent merkezlerinde kar ve buzla mücadele çalışması yapıyor.
     Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Karsta eksi 14, Ardahanda eksi 9, Erzurum ve Ağrıda eksi 3, Iğdırda eksi 2 ve Erzincanda 0 derece olarak ölçüldü.
     Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Ardahanda eksi 2, Karsta eksi 1, Erzurum ve Ağrıda 1, Erzincan ve Iğdırda 6 derece olması tahmin ediliyor.
     Meteoroloji yetkilileri, Erzurumda sabah saatlerinde sis ve don olaylarının görüldüğünü belirterek, sürücüleri dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Doğu Anadoluda kış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER