Doğuda kış

Doğuda kış -Kar yağışı ve tipi nedeniyle Van, Bitlis, Hakkari ve Muşta ulaşıma kapanan 50 köy yolunda, karla mücadele çalışmaları devam ediyor


VAN (A.A) - Kar yağışı ve tipi nedeniyle Van, Bitlis, Hakkari ve Muşta ulaşıma kapanan 50 köy yolunda, karla mücadele çalışmaları devam ediyor.
     Van Valiliğinden yapılan açıklamada, kentte geçen hafta etkili olan kar yağışı nedeniyle halen 33 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu belirtildi.
     İl Özel İdaresi ekiplerinin, yağışın etkisini yitirdiği bölgelerde başlattığı çalışmaların aralıksız devam ettiği kaydedilen açıklamada, çalışmaların özellikle yüksek kesimlerdeki yerleşim birimlerinde güçlükle sürdürüldüğü ifade edildi.
     Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri de Van-Bahçesaray, Yüksekova-Dağlıca ve Şemdinli-Alan yollarında halen ulaşım sağlanamadığını, çalışmaların söz konusu bölgelerde devam ettiğini söyledi.
     Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağını belirten Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde yaşanacak buzlanma ve don olayına karşı uyarıda bulundu.
     Ayrıca, kar örtüsü ve artan sıcaklık nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ hadiselerine karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiği bildirildi.
    
     -Bitlis, Muş, Hakkari-
    
     Halen 9 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu Bitlis ile 5 köyle ulaşımın sağlanamadığı Muş ve 3 köy yolunun kapalı olduğu Hakkaride de yolların açılması için İl Özel İdaresi ekiplerinin başlattığı çalışmalar sürüyor.
    
     Muhabir: Ekip / Necat Hasar
     Yayıncı: Levent Harman

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER