Doğal gıda ürünleri yılbaşı hediyesi oldu

Doğal gıda ürünleri yılbaşı hediyesi oldu -İzmirde yeni yıl öncesi düzenlenen hediyelik eşya fuarında, doğal gıda ürünlerinin satışının yapıldığı stantlar yoğun ilgi görüyor -Fuara Merzifondan katılan üretici Ayhan Yay: On


İZMİR (A.A) - İzmirde, her yıl aralık ayının ikinci haftası açılan ve yılın son gününe kadar açık kalan hediyelik eşya fuarında, yöresel ve doğal lezzetlerin satışa sunulduğu stantlar vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.
     Giyimden ev eşyasına, küçük dekorasyon ürünlerinden yılbaşı gecesine özel süs ve takılara kadar birçok ürünün beğeniye sunulduğu İzmir Hediyelik Eşya Fuarında, farklı illerden fuara katılım gösteren tarım kooperatiflerinin ve ev yapımı doğal gıda satışı yapan üreticilerin stantları önünde kuyruklar dikkati çekiyor.
     Ziyaretçiler, alışılagelen hediyelik ürünlerinin yanı sıra kendilerine ve dostlarına yılbaşı için özel paketlerle ambalajlanan kuru meyve, reçel, marmelat, pestil, pekmez gibi ürünlere ilgi gösteriyor.
     Fuara Merzifondan katılan üretici Ayhan Yay, son birkaç yıldır, önceki dönemde görmedikleri ilgiyle karşılaştıklarını belirterek, birçok insanın sağlıklı beslenme ve doğal ürünler konusunda giderek daha fazla bilinçlendiğini, bu nedenle içinde katkı maddesi olmayan ürünlere ilginin arttığını dile getirdi.
     Stantlarında ev yapımı kızılcık, ayva, alıç, yaban eriği marmelatları ve yöreye özgü pancar pekmezi sattıklarını belirten Yay, şunları söyledi:
     Onca tekstil, ev eşyası ve takının arasında, günlerdir en çok ilgiyi farklı illerin lezzet stantları görüyor. İnsanlar evlerine ve yılbaşı hediyesi olarak yakınlarına pestiller, ev yapımı reçeller ve organik gıda ürünleri alıyor. Hem yerel lezzetlerimizi İzmir ve Ege bölgesine tanıttığımız için hem de yoğun ilgi gördüğümüz için mutluyuz.
    
     -İnsanlar geçmişin lezzetlerini arıyor-
    
     Başka bir stantta keçiboynuzu pekmezi (harnup pekmezi) ve siyah üzüm çekirdeği satan Gizem Uyanık ise oldukça bilinçli ve araştırmacı bir müşteri profiliyle karşı karşıya olduklarını ifade etti.
     İnsanların artık tükettikleri gıda ürünlerine ilişkin ciddi endişeleri olduğunu dile getiren Uyanık, Anneannelerin, babaannelerin yaptığı geleneksel lezzetlere özlem büyük, bu nedenle en büyük ilgiyi katkısız ürünler görüyor dedi.
     Herkesin bütçesi ölçüsünde sevdiklerine yılbaşı hediyeleri seçme telaşında olduğu fuar, 31 Aralık gününe kadar Kültürpark Fuar Alanında açık kalacak.
    
     Muhabir: Senem Yazıcı
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Doğal gıda ürünleri yılbaşı hediyesi oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER