Diyarbakır yolu genişletilecek

Diyarbakır yolu genişletilecek


ŞANLIURFA (A.A) - Şehir içi trafiğin rahatlatılması amacıyla Abide Kavşağı ile Çevik Kuvvet Kavşağı arasındaki yolun genişletileceği bildirildi.
     Belediye basın bürosundan yapılan açıklamada, Şanlıurfa Belediyesi ile 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı arasında yapılan protokol çerçevesinde Karaköprüye giden yolun genişletilmesi için çalışmalara başlandığı belirtildi.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, çalışmaların tamamlanmasının ardından yolun 50 metre genişliğe ulaşacağını kaydetti.
     Çalışmalar nedeniyle kesilecek ağaçların yerine çok daha fazlasının dikileceğini aktaran Fakıbaba, şunları kaydetti:
     Diyarbakır yolu 50 metre genişliğinde olduğunda Şanlıurfa en geniş caddesine kavuşmuş olacak. Bu proje ile orta refüjler yeşillendirilecek. Yolun her iki tarafı da daha fazla yeşil alana kavuşacak. Yani şu an ki mevcut yeşil alandan daha fazla yeşil alan yapacağız. Bu mevcut yeşil alandan bir buçuk kat daha fazla olacak. Şanlıurfa için hayati bir önemi olan Diyarbakır yolunun 50 metre genişliğinde olması için yürütülen çalışmalarda büyük gayretleri ve destekleri olan sayın Tugay Komutanımız Tuğgeneral İhsan Başbozkurta ve emeği geçenlere yürekten teşekkür ediyorum.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Diyarbakır yolu genişletilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER