Diyarbakırdaki KCK davası

Diyarbakırdaki KCK davası -Terör örgütü PKKnın üst yapılanması KCKya ilişkin davaya devam edildi


DİYARBAKIR (A.A) - Terör örgütü PKKnın üst yapılanması KCKya ilişkin davaya devam edildi.
     Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu 108 sanıktan 32si hazır bulundu, 76 sanık ise mazeret bildirerek duruşmaya katılmadı.
     Duruşmada, tutuklu sanıklardan Abbas Çelik ve Siracettin Irmak ile ilgili delil ikamesi okundu. Mahkeme başkanı, dosyada yer alan atılı suçlamaları okuyarak sanığa savunma yapması için söz verdi.
     Duruşmaya tercüman olarak atanan iki kişinin kimlik tespiti yapılarak yemin ettirildi.
     Mahkeme başkanı, sanık Siracettin Irmakın gözaltına alınırken ev, iş yeri ve aracında yapılan aramalarda çok sayıda belge ve dokümanların alındığını iddianameye geçtiklerini açıkladı.
     Sanık Irmak tercümanı aracılığıyla gözaltına alınırken yapılan bazı aramaların hukuka aykırı bir şekilde mahkemenin arama kararı olmadığını anlatarak bu aramalarda ele geçirilen belge ve dokümanların iddianameden çıkarılması için itiraz etti.
     Mahkeme başkanı ise itirazı değerlendirmek için duruşmaya ara verdi. Aranın ardından iddia makamı sanık Irmakın kullandığı araçta yapılan aramalarda mahkemenin arama kararı bulunmadığı tespit edildiğinden, araçta yapılan aramalarda ele geçirilen belge ve dokümanların dosyadan çıkarılmasına oy birliğiyle karar verdiklerini söyledi.
     Mahkeme başkanı, iddianamede, gizli tanıklardan X ve Mercekin sanık Irmak hakkında KCK/TM yapılanmasında örgütün talimatları doğrultusunda faaliyetlerde bulunduğu yönünde beyanlarda bulunduğunu anlattı.
     Sanık Irmak, tercümanı aracılığıyla Kürtçe yaptığı savunmada, gizli tanık beyanlarının hiçbirinde kanıt oluşturacak bir delil bulunmadığını belirterek, Gizli tanık Xin Hukuk Komitesinde çalıştığımı ve örgüt davalarına girdiğimi söylüyor. Diğer gizli tanık Mercek ise benim Hukuk Komitesinde çalışmadığımı söylüyor. Biz şimdi bu çelişkili ifadelerin hangisine inanlım dedi.
     Sanık avukatlarının, tahliyeye ilişkin taleplerinin ardından mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı erteledi.
    
     Muhabir: Aziz Aslan
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Diyarbakırdaki KCK davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER