Diyarbakırdaki KCK davası

Diyarbakırdaki KCK davası -Terör örgütü PKKnın üst yapılanması KCKya ilişkin davaya devam edildi


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakırda, terör örgütü PKKnın üst yapılanması KCKya ilişkin davaya devam edildi.
     Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu 98 sanıktan 19u ile 1 tutuksuz sanık hazır bulundu. Tutuklu 79 sanık, mazeret bildirerek duruşmaya katılmadı.
     Mahkeme başkanı, tutuklu sanıklardan Mehmet Tari ve Temel Tanrıkulu ile ilgili delil ikamesini okuyarak savunma yapmaları için söz verdi.
     Mahkeme başkanı, "X" isimli gizli tanığın, sanık Tari hakkında, "terör örgütüne eleman bulma konusunda KCK yürütme konseyi üyeleriyle sürekli irtibat halinde olduğu" şeklinde ifadelerde bulunduğunu aktardı.
     Sanık Tari, tercümanı aracılığıyla yaptığı savunmasında, gizli tanık ifadelerinde somut bir delil bulunmadığını öne sürerek, üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini ifade etti.
     Sanık avukatlarının tahliyeye ilişkin taleplerinin ardından mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı erteledi.
    
     -İstenen cezalar-
    
     Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 7 bin 578 sayfalık iddianamede, bağımsız milletvekili seçilen Selma Irmak ve Kemal Aktaş ile Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından milletvekilliği düşürülen Hatip Diclenin de aralarında bulunduğu 98i tutuklu 175 sanık hakkında "Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma", "Terör örgütü üyesi ve yöneticisi olma" ve "Terör örgütüne yardım ve yataklık etme" suçlamasıyla 15 yıl ile ağırlaştırılmış müebbet arasında değişen hapis cezaları isteniyor.
    
     Muhabir: Aziz Aslan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Diyarbakırdaki KCK davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER