Diyarbakırda YGS heyecanı

Diyarbakırda YGS heyecanı -Öğrenciler sınavda ter dökerken, veliler dışarıda dua etti


DİYARBAKIR (A.A) - Yükseköğretime Geçiş Sınavında (YGS) öğrenciler sınavda ter dökerken, veliler dışarıda dua etti.
     Türkiye genelinde yapılan YGSde öğrenciler sınav merkezlerinde ter dökerken, onların velileri de okulun önünde heyecanlı bekleyişlerini sürdürdü.
     Yenişehir ilçesindeki Selahaddini Eyyübi Anadolu Lisesi önünde bekleyen kimi veliler, okulun kapısında Kuranı Kerim okuyarak, dua ederek öğrencilerine destek verdi. Bazı veliler ise heyecanlarını bulmaca çözerek bastırmaya çalıştı.
     Okulun önünde park ettiği arabasında örgü örerek, zaman geçirmeye çalışan velilerden Güler Akkuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızının sınava girdiğini belirterek, Allah bütün öğrencilere ve içerde bulunan yavrumun da yardımcısı olsun. Bizim için zaman geçmiyor. Çok heyecanlıyız. Bende vakit geçirmek için arabanın içinde örgü örüyorum dedi.
     Bir grup kadın ile okulun karşısındaki kaldırımda oturan ve kızının sınavdan çıkmasını bekleyen 8 çocuk annesi Hanım Akdoğmuş, maddi zorluklarla dershaneye gönderdiği kızının sınavının iyi geçmesi için dua ettiği söyledi.
     Bu arada okulun yakınında öğrenciler yararına yapılan kermesten gelen bir görevli kadın, gözlemeleri okulun çevresinde bekleyen velilere satmaya çalıştı ancak veliler, Çocuklarımız sınavda ter dökerken, bizim boğazımızdan bir şey geçmiyor diyerek daha sonra gözleme satın alacaklarını belirtti.
     Öte yandan sınavdan erken çıkan bazı öğrenciler de soruların zor olduğunu ifade ederek, gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi.
    
     Muhabir: Meral Özdemir - Ahmet Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Diyarbakırda YGS heyecanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER