Diyarbakırda KEP Konferansı

Diyarbakırda KEP Konferansı -İl Milli Eğitim Müdürü Ağırbaş: Tek isteğimiz okula gidemeyen hiç bir çocuğumuz kalmasın


DİYARBAKIR (A.A) - Milli Eğitim Müdürü Hadi Ağırbaş, Tek isteğimiz okula gidemeyen hiç bir çocuğumuz kalmasın dedi.
     Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün koordinasyonunda yürütülen Özellikle Kız Çocuklarının Okullulaşma Oranının Artırılması Projesi (KEP) konferansının ilki Diyarbakır Dedeman Oteli Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.
     Ağırbaş, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, okul öncesinde okuyan öğrenci sayısının 28 bin 813 kişi olduğunu, bunların 14 bin 994ünün erkek, 13 bin 819unun da kız çocuğu olduğunu söyledi.
     Diyarbakırda derslik başına düşen öğrenci sayısının 27, Türkiye ortalamasına göre ise 22 olduğunu belirten Ağırbaş, Şu anda devam eden yatırımlarımızın bitmesi durumunda bizim de derslik başına düşen öğrenci sayımız 24 kişi dolayında olacaktır dedi.
     Ağırbaş, açık öğretim liselerini de katarak ilde yaklaşık 500 bin öğrenci potansiyeli olduğunu ifade ederek, tek hedeflerinin toplam nüfusun 3te birine tekabül eden çocukların iyi bir eğitim almalarını sağlamak olduğunu kaydetti.
     Çocukların iyi yetiştirilmesi durumunda Diyarbakırın geleceğinin çok daha parlak olacağını bildiren Ağırbaş, şöyle konuştu:
     Bu sene yeni sistemle vatandaşımızın tercihini de dikkate alarak, okul çeşitliliğini artırmak amacıyla hem İmam Hatip Ortaokullarını hem de orta öğretimde İmam Hatip Liselerini açtık. Ayrıca kız meslek liselerinin sayılarını artırmaya çalıştık ki vatandaşımıza her tercihi sunalım. Kız çocuklarımız kız meslek liselerine gidebildikleri gibi bu yıl ilimizde açılan iki tane hem Anadolu kız imam hatip lisesi, hem de genel imam hatip lisesini açarak özellikle kız çocuklarımızın tercihlerini de dikkate alarak bu okul sayılarını artırmaya çalıştık.
     Vatandaşımızın Ben kızımı sadece kızların okuduğu okula göndermek istiyorum talebi üzerine biz de onların bu isteklerini dikkate alarak, bu imkanları sunmaya çalıştık, çalışacağız. Tek isteğimiz okula gidemeyen hiç bir çocuğumuzun kalmamasıdır. Özellikle de KEP çerçevesinde, ne kadar kız çocuğumuzu okula kavuşturursak, proje de o denli amacına ulaşmış olur. Bizim tek isteğimiz herkes okusun, herkes kendi ayakları üstünde dursun ki gelecekte iyi bir eğitim almış almanın hazını yaşasın.
     Velilere, kanaat önderlerine ve muhtarlara seslenen Ağırbaş, geçen yıl ortaokuldan mezun olup liseye kaydını yaptırmayan yaklaşık 3-4 bin çocuğun bulunduğunu ifade etti.
     Yarın açık öğretim lisesi ve açık öğretim meslek lisesi kayıtlarının son günü olduğunu hatırlatan Ağırbaş, Bu çocuklarımızın hiç olmazsa açık öğretime kayıt yaptırmaları hususunda uğraşıyoruz. Sayın velilere, kanaat önderlerine ve muhtarlara sesleniyorum; artık 8. sınıf bitimiyle diploma verilmiyor. Artık 12 yıl okumadan diploma verilmiyor. Onun için sayın veliler hiç olmazsa çocukları açık öğretim liselerine kayıt yaptıralım. Bizim hedefimiz il genelinde okuma yazma bilmeyen hiç kimsenin kalmamasıdır dedi.
    
     Muhabir: Ahmet Kaplan-Veysel Narlayan/Meral Özdemir
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Diyarbakırda KEP Konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER