Diyanet Eğitim Merkezi, 11. Dönem kursu

Diyanet Eğitim Merkezi, 11. Dönem kursu başladı


KAYSERİ (A.A) - Diyanet İşleri Başkanlığı Kayseri Eğitim Merkezi 11. dönem İhtisas Kursu, düzenlenen törenle başladı.
     Kayseri Eğitim Merkezi konferans salonunda gerçekleşen programa Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, İl Müftüsü Ali Maraşlıgil, Kayseri İhtisas Eğitim Merkezi Müdür Vekili Abdulkadir Kabdan, çok sayıda davetli ve ihtisas öğrencileri katıldı.
     Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, programda yaptığı açılış konuşmasında, ihtisas öğrencilerine tavsiyelerde bulunarak, İlim öğrenmek insanları kölelikten sultanlık makamına kadar çıkarabilir. Sizden önce günümüze kadar gelmiş geçmiş tüm alimlerin varisi olarak kendinizi iyi yetiştirin dedi.
     Kayseri Eğitim Merkezi Müdür Vekili Abdulkadir Kabdan ise, ihtisas eğitimi alacak öğrencileri tebrik ederek, şunları söyledi:
     Diyanet İşleri Başkanlığının vermiş olduğu hizmetiçi eğitim kursları 6 ilde devam ediyor. İlimizde bu zamana kadar 182 ihtisas öğrencisi mezun oldu. Bu öğrencilerimiz çeşitli yerlerde müftü olarak göreve başladı. 9-10uncu dönem ihtisas kursumuzda 56 öğrenci eğitimlerini almaya devam ediyor. Bugün 11inci döneme 16 kardeşimiz daha dahil olurken toplam mevcudumuz da 72 oldu.
     30 aylık zorlu eğitim sürecinden sonra mezun olan müftü arkadaşlarımız çeşitli yerlerde hizmet edecek. Bu kutsal ilim yolculuğunda insanlara ışık olacak bu genç kardeşlerimize hoş geldiniz diyor ve başarılar diliyorum.
    
     Muhabir: Mustafa Demircioğlu
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Diyanet Eğitim Merkezi, 11. Dönem kursu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER