Divriği Kaymakamı Kaya:

Divriği Kaymakamı Kaya: Divriği gibi müstesna bir şehirde olmak her insana nasip olmaz


SİVAS (A.A) - Divriği Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Divriği gibi müstesna bir şehirde olmak her insana nasip olmaz dedi.
     Kaya, Divriği Ulu Camii ve Darüşşifasında incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgi alan Kaya, kısa bir zaman önce göreve başladığını ve Divriğinin bu kadar önemli bir özelliğe sahip olduğunu ilk etapta bilmediğini ifade ederek, Burada çalışıyor olmaktan, burada çalışacak olmaktan büyük bir gurur duyuyorum. Divriği her yönüyle gelişmeye müsait ve gelecek için çok önemli bir pozisyonda. Bu nedenle üzerimize çok büyük vazifeler düşüyor. Divriği gibi müstesna bir şehirde olmak her insana nasip olmaz diye konuştu.
     Birlik ve beraberlik içinde hep beraber çalışacaklarını anlatan Kaya, Divriği bizim muazzam bir milli servetimiz, milli bir kaynağımızdır. Divriğiyi her yönüyle, bütün kültürel varlıklarıyla harekete geçirmemiz lazım dedi.
     Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası çevresindeki kamulaştırma çalışmaları kapsamında 191 taşınmaz ve 104 bin metrekare alanın kamulaştırıldığını dile getiren Kaya, şunları kaydetti:
     Bu taşınmazlardan 50ye yakın parsel davalık durumda. Onların neticelenmesini bekliyoruz. Neticelenmesinin ardından kamulaştırma işlemleri de tamamlanmış olacak. Akabinde de çevre düzenlemesi ile ilgili proje hazırlandı. Ancak onay bekleniyor. Eser o kadar muazzam, o kadar muhteşem ki aceleye getirilmeden, ülkemize, milletimize yakışır bir şekilde onu geleceğe taşımak arzusu içerisinde hareket ediliyor. İnşallah projemizi de en kısa zamanda gerçekleştiririz. Böylece burası hak ettiği bir çevreye kavuşacak.
    
     Muhabir: Mücahit Koç
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Divriği Kaymakamı Kaya: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER